Costum de protecție pentru bărbați

Costum de protecție pentru bărbați

O serie de profesii sunt asociate cu riscul zilnic datorită condițiilor de muncă specifice - cu chimie sau în condiții dificile. Aici este important să se respecte cerințele de siguranță individuală, iar costumele profesionale de protecție ajută la reducerea riscurilor și protejarea unei persoane de factori periculoși.

Caracteristici și scop

Un costum de protecție poate fi necesar în lucrul cu substanțe chimice (dezinfectare, dezinsecție etc.), în condiții de radiație posibila, precum și atunci când este necesar să se reducă suprafața corpului deschis, pentru a izola o persoană de mediul extern (costume de incendiu, electricieni). Uneori este necesar să se "creeze" o persoană, pentru ao face vizibilă în diferite condiții.

La astfel de haine există cerințe ridicate pentru durabilitate. Ea se face ținând seama de evoluțiile științifice, completată cu impregnări, constă din fibre rezistente care nu reacționează cu reactivii chimici, adesea combinate cu filamente întărite.

Costumele de protecție, în funcție de scop, sunt sarcini diferite - de a izola corpul uman sau de a filtra aerul (mediul), fără a lipsi reactivii și substanțele periculoase.

Costumele de protecție, în funcție de scop, sunt sarcini diferite - de a izola corpul uman sau de a filtra aerul (mediul), fără a lipsi reactivii și substanțele periculoase.

Clase de protecție

Deoarece scopul costumelor de protecție este diferit, ele sunt clase atribuite în conformitate cu legile (GOST 12.4.011-89) și trebuie să acopere cât mai mult pielea unei persoane. În funcție de kit, este un costum de protecție (pantaloni și sacou), salopete de protecție și un costum de protecție ușoară. Aceste seturi includ adesea pantofi, o cască și mănuși.

Clasele de protectie pot depinde nu numai de permeabilitate si de contact, ci sunt atribuite in functie de temperatura de rezistenta, precum si de conditiile de lucru.

  • 1 clasă de protecție - nivelul minim recomandat
  • Gradul 2 face posibilă funcționarea în condiții normale
  • Gradul 3 protejează când lucrați în condiții dificile.

Tipuri de protecție

De la temperaturi ridicate

Astfel de costume de protecție sunt alese pentru angajații serviciului de pompieri, MOE. Protecția împotriva supraîncălzirii și căldurii externe este asigurată de costumul stratificat, țesăturile speciale și impregnarea suprafeței. Este necesar să se utilizeze materii reflectoare, în costum TOK-200 se folosește ca strat exterior al îmbrăcămintei, în altele - în interiorul straturilor. Cu toate acestea, țesăturile sunt folosite ușor pentru a asigura o muncă rapidă și manevrabilă, la fel ca în BOP-1. Astfel de materiale asigură protecție împotriva acizilor, a alcaliilor, a prafului și a altor pericole.

Costumele de incendiu au un design special: protecție sporită a capului și a gâtului, brațelor și picioarelor. Protecția feței și vizibilitatea sunt furnizate de un ecran transparent ignifug.

Protecția chimică

La întreprinderile din industria chimică, de producție și prelucrare a țițeiului există costume speciale pentru muncă în caz de accident, umplerea reactivilor și substanțelor periculoase. Acestea au servit ca prototip pentru kitul de protecție OZK - un costum relativ ușor, din material izolant cauciucat, care include mănuși, cizme, mască de gaz. Dacă trupele folosesc costume de camuflaj, alegând stilul în funcție de nevoile lor - un costum sau un impermeabil, întreprinderile aleg adesea salopete universale și ușoare de culori strălucitoare (galben sau roșu).

Salopetele SPACEL 3000 sunt un exemplu de substanță chimică ușoară, rezistentă la diferite substanțe.Este purtat peste haine de lucru, dar nu oferă protecție pe termen lung. Dar pentru o lungă muncă mai potrivită METHANOL, KIH. Aceste modele sunt etanșe, rezistente la substanțe în aer, precum și vapori lichizi, caustici și otrăviți. Mânerul se aseamănă cu manșoane cu benzi elastice și măști de protecție respiratorie.

Angara

Costum de protecție la temperaturi scăzute - îmbrăcămintea cea mai necesară într-un climat rece rece. Hangarul este fabricat din materiale naturale și sintetice (bumbac, termofibră, polieter și altele), combinația acestora ajută la menținerea cald. Acest costum nu captează umiditatea, nu este suflat. Culoarea închisă neagră este practică, ține cont de specificul larg al lucrării, se poate observa pe capacul de zăpadă. Pentru siguranța în timpul cald al zilei, dungile reflectorizante sunt aplicate pe costum.

Protecție împotriva vântului și a apei

Angajații flotei, vasele de pescuit, alți marinari și pescarii au de asemenea nevoie de salopete care să le protejeze de stropi și de umiditate ridicată, de vânt și de răcire. Angajații întreprinderilor cu corpuri de apă au nevoie, de asemenea, de această formă. Hainelor de ploaie ajută cu o ploaie scurtă, dar au un design de impermeabil cu o glugă și nu este potrivit pentru toate lucrările și va împiedica mișcarea în condiții de umiditate ridicată atunci când nu există ploaie. Pentru astfel de cazuri, costumurile de camuflaj universal adecvate VZR și KMF, sunt fabricate din fibre durabile (nailon, poliester, poliester). Costumele sunt alcătuite dintr-o jachetă și pantaloni, cu manșete ajustabile și un fund de jachete.

Dispozitivul de fixare de sus are un fulger și un nivel de protecție. Costumele cu membrană pot fi de asemenea camuflate și monotone, sunt realizate din izolație (din cârpă cu membrană, cu cusături încastrate), aceasta fiind o protecție sporită împotriva vântului și a ploii. Costumele VKBO (seturi de uniforme de bază pe tot parcursul sezonului) reprezintă un reprezentant viu al unor astfel de variante de membrană, care sunt proiectate pentru o gamă largă de temperaturi - de la 0 la 20 ° C și o lungă ședere în condiții de ploi abundente. Durabilă, practică și fără marcare, pe manșete și șnururi - o alegere populară de profesioniști!

Forward oferă îmbrăcăminte pentru atleți: păstrează căldura și protejează împotriva ploii și vântului în timpul antrenamentelor în aer liber, permițându-vă să vă mișcați liber și activ. Costumele sunt luminoase, luminoase, frumoase si confortabile. Acestea sunt realizate cu ajutorul unor benzi de rupere și dezvoltarea unei companii de prelucrare a țesăturilor și impregnarea și lipirea cusăturilor.

Compania Tyvek oferă costume impermeabile din nailon și PVC. Ele pot proteja angajații de expunerea la substanțe chimice, acizi, pulverizați în aer, ceea ce face costumele indispensabile în industria chimică.

Poseidon este proiectat pentru a lucra în aer liber în condiții de umiditate ridicată: manșete cu manșetă interioară, parbriz pe jachetă, material exterior cu PVC, cusături sigilate, lipite și căptușeală izolată termic.

KZS net

Costum de protecție camuflaj este purtat peste îmbrăcăminte. Se compune din pantaloni și o jachetă cu o glugă mare. Poate fi folosit atât de vânători cât și de militari, este ușor și este dotat cu impregnare refractară. Costumul este folosit pentru camuflaj.

radiație

Când lucrați în zonele contaminate, sunt necesare condiții speciale. Pentru protecție, este utilizată o țesătură specială cauciucată, care acționează ca o barieră și reduce efectul asupra corpului.

Cea mai ușoară opțiune este costumul de protecție L-1 ușor, care înlocuiește setul Korund-2.

Este fabricat dintr-o țesătură mai moale și mai elastică. Brațele sunt mai bine reglabile și se potrivesc mai strâns corpului. Costumul este imbracat cu o masca de gaz. Se aseaza pe haine de sezon si poate rezista la picaturi de la -40 ° C la +40 ° C.

biologic

Aceste costume sunt folosite de personalul medical. Ele sunt remarcabile datorită luminozității, protecției suplimentare a organelor respiratorii și densității speciale a materialelor pentru izolarea unei persoane și prevenirea contactului cu pielea cu infecții. KVIM (un costum de medic de boală infecțioasă) și costumul anti-plagă de cuart sunt cunoscute.Costumele sunt purtate pe haine, protejează mâinile, fața, gâtul și oferă măști de gaz cu cutii interschimbabile pentru a lucra în condiții diferite.

Kitul KVIM are mănuși înlocuibile pentru o muncă simplă și pentru manipulări de înaltă precizie. "Quartz" este folosit pentru a lucra în laboratoare cu viruși și bacterii periculoase și prost înțelese. Are cerințe mai mari pentru izolarea și filtrarea aerului exterior.

Din poluarea industrială generală

Pentru lucrările murdare și cu praf sunt necesare și costume de înaltă calitate: protejează îmbrăcămintea și corpul de murdărie, se spală ușor și sunt proiectate pentru utilizare pe termen lung.

Cel mai adesea ele sunt fabricate din propilenă, creând siluete drepte.

De cele mai multe ori este o salopetă ușoară cu o glugă. Acestea sunt completate de mănuși, încălțăminte și respiratoare.

De la arc electric

Protecția împotriva descărcărilor electrice oferă costume fabricate din material BANWEAR (bumbac + nailon). Astfel de costume au sezonalitatea lor (vara-iarna), diferite prelucrari in functie de clasa de protectie. Astfel de haine sunt necesare pentru sudori, electricieni, electricieni, ingineri de testare. Costumele (pantaloni sau semipreți și o haină) reduc riscul de muncă și pot salva angajații.

Cu impregnare cu întârziere la flacără

Impregnarea cu întârziere la foc este adesea folosită în costume de protecție. Baza este tratată cu bumbac, moleskin, flameshild și ca impregnare - ignifuge. Acestea pot fi aplicate la îmbrăcăminte imediat înainte de utilizare.

Pentru motociclist

Caracteristicile călătoresc pe o motocicletă pentru o lungă perioadă de timp făcută de motocicliști foarte vulnerabili. Dacă amatorii neglijează de multe ori cumpărarea unui costum de protecție, atunci sportivii profesioniști de curse înțeleg că un costum bun poate salva vieți.

Materialul tradițional se numește piele, nu este suflat, creează o frecare minimă cu aerul.

Materialele moderne - nylon, fibre de aramid au aceleași avantaje și încă creează un cadru flexibil, durabil care poate proteja împotriva impactului.

Designul costumului ia în considerare tipurile obișnuite de răniri, asigură protecție (rigidizări, airbaguri etc.).

Aceste salopete de motocicletă ajută la atenuarea șocurilor și la asigurarea schimbului adecvat de căldură. Purtați-le pe lenjeria de corp sau hainele.

Cum să poarte o scurtă

Pentru a lucra într-un costum de protecție a fost confortabil, trebuie să urmați reguli simple. Costumele trebuie purtate peste lenjerie, de la -10 ° C la 15 ° C - peste uniforme sezoniere, o jachetă căptușită ajută la încălzirea sub -10 ° C. În ceea ce privește căștile și capotele, recomandarea pentru perioada de iarnă - asigurați-vă că utilizați un balaclava. Cizme de protecție pe șosete sau fețe de masă. Se recomandă păstrarea costumelor și purtarea acestora la umbra, astfel încât să nu se supraîncălzească. Performanța maximă este atinsă cu un ritm uniform de lucru.

Trebuie să vă transformați într-o uniformă de protecție chiar înainte de muncă, angajații o fac într-o echipă specială. Modul de funcționare într-un costum ia în considerare temperatura și alte condiții specificate în instrucțiuni. În timpul vremii tulburi, timpul de lucru poate fi mai lung, iar pregătirea preliminară crește.

Pentru a alege costumele de protecție potrivite, trebuie să țineți cont de climă și de specificul lucrării, toți factorii pe care angajații îl pot întâlni în îndeplinirea îndatoririlor. Și numai magazinele dovedite care lucrează cu producătorii pot garanta calitatea costumului de protecție.

Comentarii
Autorul comentariului

rochii

fuste

bluze