Machiaj în tehnica de "coacere"

Bake-up machiaj

Îngrijirea aspectului nu pierde relevanța în rândul femeilor de toate vârstele și segmentele societății. Una dintre cele mai acute probleme este pielea imperfectă. Astăzi, există o mare varietate de instrumente și tehnici pentru a ajuta la rezolvarea acestei probleme. În acest articol vom vorbi despre cea mai bună metodă, care, cel puțin temporar, va ajuta la rezolvarea acestei probleme - "coacerea".

Familiarizați-vă cu caracteristicile

"Coacerea" sculptează fața, evidențiind sau accentuând caracteristicile, fără a folosi însă nici un fel de instrumente de mișcare. Chiar ascunde defectele cum ar fi porii extinse, cosuri inflamate sau cicatrici. Dar principala caracteristică constă în posibilitatea de a masca pungi și cercuri întunecate pe pielea delicată sub ochi. Machiajul aplicat folosind această tehnică va dura cel puțin 24 de ore fără probleme. Și chipul va apărea cât mai plicticos posibil. Metoda are contraindicații - nu poate fi utilizată pentru piele uscată sau pentru acnee.

Un pic de istorie

"Coacerea" nu este o inovație, tehnica densă de ascundere a fost cunoscută în Egiptul antic, unde conducătorii și aristocrații au folosit-o, împreună cu sublinierea ochilor, să iasă în evidență printre oamenii obișnuiți, de exemplu, faimosul Cleopatra a folosit așternutul de crocodil pentru albirea feței. Puțin mai târziu, femeile egiptene din straturile superioare ale societății au început să pună pudră pe piele din cochilii cu perle de mare, zdrobite în cea mai mică pudră, amestecată cu cretă rasă.

În epoca elizabetană, tehnica a fost reînviată datorită Reginei Angliei, Elizabeth Ia, care a declarat că palidul, chiar și tonul feței ei este aproape semnul principal al aristocrației. La acea vreme, femeile folosesc alb de plumb, talc și albus de ou pentru a fixa machiajul, ceea ce, bineînțeles, nu era sigur și dăunează iremediabil sănătății femeilor. În epoca victoriană, pictura era deja demnă, așa cum Regina Victoria a declarat machiajul prerogativa femeilor de virtute ușoară.

La începutul secolului al XX-lea, a existat o altă creștere a popularității "coacei" în anumite cercuri - artiștii profesioniști de machiaj și travestiții au folosit tehnica. Astăzi, această tehnică a devenit larg răspândită în primul rând datorită lui Kim Kardashian și stilistului său, Mario Dedivanovich, care a ținut chiar mai multe clase de master în tehnologia "coacere".

Ce este necesar?

În primul rând trebuie să pregătiți toate produsele de care aveți nevoie pentru această tehnică de machiaj. De asemenea, înainte de a trece direct la aplicație, va trebui să curățați pielea și să o hidrități. O atenție deosebită este acordată pielea delicată a pleoapelor. Pentru acest tip de machiaj, veți avea nevoie de mai multe produse cosmetice esențiale: bază (potrivită pentru fundație ușoară), concealer, pulbere uscată, burete umed și pensulă largă pufoasă.

Rețineți că pulberea pentru "coacere" ar trebui să fie doar crudă și translucidă (transvalentă), deși după procesul de "coacere" puteți aplica și pulbere obișnuită. Mai jos este o listă de buget de produse de machiaj exemplar care pot fi folosite în "coacere":

 • Gel de seră mixtă sănătoasă de Bourjois asigură o acoperire ușoară, translucidă și naturală, în plus, asigură o umiditate suplimentară. Costă între 450-500 de ruble.
 • Catrice Concealer "Camuflaj lichid" - ascundeți în mod ideal cercuri întunecate sub ochi, precum și alte defecte ale pielii. Preț 280 de ruble.
 • Coty Airspun "pulbere Loose Face" - ca și cum ar fi creat special pentru "coacere", are un efect pronunțat de fixare. Costul de 1000-1150 ruble pentru un borcan de 65 de grame.
 • Burete de la Catrice Blending Burete. Prețul este de aproximativ 300 de ruble.
 • Perie mare și pufos din Bourjois Paris. Prețul este de aproximativ 280 de ruble.

Secretele de "coacere"

"Coacerea" este tradusă din limba engleză exact ca "prăjire", adică aplicați machiajul și apoi, folosind pulberea translucidă (translucidă), reparați-o (coaceți).

Pentru a obține rezultatul perfect, experții vă sfătuiește să folosiți agentul de îngrijire a pielii și pulberea cu câteva tonuri mai ușoare decât tonul natural al pielii și aplicați pulberea fără a aștepta ca agentul de îngroșare și baza lichidă să se usuce - pulberea ar trebui să se "cupleze" cu restul machiajului.

Acest tip de machiaj implică o acoperire absolut densă a feței, împiedicând respirația pielii, din acest motiv, utilizarea frecventă a tehnicii este contraindicată. Poate fi utilizată doar pentru evenimente deosebit de importante sau, de exemplu, o fotografie lungă, dar în nici un caz pentru machiaj zilnic "de birou".

Lecții de la profesioniști

Utilizarea tehnologiei la domiciliu nu este foarte ușoară, deși cu o anumită practică și îndemânare oricine o poate stăpâni. În plus, aplicarea acesteia necesită timp, deci trebuie să aveți aproximativ 30 de minute pentru a face un machiaj grozav fără grabă. Diferitele maeștri de machiaj folosesc diferite metode de "coacere". Mai jos considerăm cele două specii cele mai populare.

Deci, prima metodă:

 1. Curățați și hidrateazăți fața.
 2. Aplicați agentul de concelare într-un strat gros pe pleoapele inferioare., precum și toate zonele cele mai problematice sau întunecate ale feței și frecați cu un burete umed. Lăsați-l să se usuce (aproximativ 5-7 minute).
 3. Aplicați concealer lichid cu un al doilea strat peste toată fața. și se amestecă din nou cu un burete umed.
 4. Fără a aștepta să se usuce, acoperă generos fața ta cu pulbere fărâmițată.
 5. Evidențiați-vă pomeții și whisky-ul cu bronz și pulverizați din nou fața..
 6. După 5 minute, îndepărtați praful în exces cu o perie mare și lată..

Metoda numărul 2:

 1. De asemenea, ca și în prima versiune - curățați și hidrateazăți pielea, acordând o atenție deosebită pleoapelor inferioare..
 2. Acoperiți zonele problematice cu un strat gros de concealer și bureți-l cu un burete.cufundat în lichid de fixare fixativ.
 3. Aplicați o fundație ușoară pe fața în care nu ați aplicat concealer..
 4. În mijlocul frunții, în partea din spate a nasului și a bărbiei, aplicați un marcator.
 5. Pe pomeți și, de asemenea, pe o linie parului se aplică pulbere de culoare închisă.
 6. Îndepărtați buretele umed în pulbere translucidă și apăsați pe zonele pe care doriți să le coaceți., acordați o atenție deosebită zonelor acoperite de agentul de concealer.
 7. După 10 minute, scuturați orice pulbere în exces cu o perie pufoasă..

Sfaturi

Este mai bine să umeziți buretele cu un spray special de fixare pentru make-up, de exemplu, Superstay 24 de către Maybelline New YorkAceasta va oferi rezistență suplimentară la machiaj. Este mai bine să alegeți o fundație (fundație), un pansament și o pulbere cu cel puțin un ton mai ușor decât tonul natural al pielii - aceasta va da prospețime suplimentară și strălucire feței.

O conditie indispensabila pentru "coacerea" cu succes este aceea de a aplica pulberea imediat pe fundatie si pe masca, evitandu-le uscarea pe piele (particulele de pulbere uscata trebuie sa aiba timp sa se "imbrace" cu baza umeda pentru a obtine efectul de coacere, adica a fixa machiajul). Pentru pielea cu riduri deja emergente, există o tehnologie separată de aplicare a "coacei":

 • Pielea trebuie curățată și intensivă hidratată..
 • Înainte de a aplica fundația de bază și tonul, ștergeți ușor grundul lichid în riduri.
 • Aplicați agentul de concealer pe piele sub ochi..
 • Acoperiți fața cu o bază luminoasă și peste ea, puneți agentul de acoperire înapoi pe toate zonele problematice.și, de asemenea, ca un highlighter.
 • Aplicați pulbere translucidă (translucidă) cu un burete umed.trecerea de sus în jos.
 • După expirarea a 5-7 de minute, încă, trecând de sus în jos, scuturați excesul de pulbere de pe față.

În orice caz, dacă din când în când trebuie să recurgeți la această tehnologie de machiaj, nu uitați să vă ocupați în mod regulat de alimentația suplimentară și hidratarea pielii - răsfățați-o cu măștile faciale și folosiți spray-uri cu apă termală,care va împiedica uscarea prematură și vărsarea pielii.

În următorul videoclip - o lecție despre coacerea și conturul feței.

Comentarii
Autorul comentariului

rochii

fuste

bluze