Machiaj pentru adolescenți

Machiaj pentru adolescenți

Privind frumos este visul fiecărei fete. De la adolescență în cursul unui întreg arsenal de produse cosmetice. Deseori, tipul de machiaj al tinerilor naturi pare respingător. Când se aplică machiajul, merită să se țină seama de faptul că machiajul pentru adolescenți este un subiect separat care merită o atenție deosebită.

caracteristici

Nu este nimic rău despre dorința de a fi adult. Cu toate acestea, un make-up de calitate implică nu numai accentuarea caracteristicilor faciale: este important să puteți ascunde defectele.

Teen machiaj nu poate fi luminoase și strălucitoare: astăzi, fiecare fată știe că este urât și arată ridicol. Cu toate acestea, fără abilitățile și regulile necesare pentru aplicarea cosmeticelor, rezultatul nu poate fi perfect.

Este important să înțelegeți că produsele cosmetice sunt selectate pe baza vârstei. Dacă folosiți arsenalul cosmeticelor mamei mele, puteți dăuna sănătății pielii, provoca alergii, iritația edermei sau mâncărimea pielii.

Prima regulă a produselor cosmetice - naturalețea. Machiajul ar trebui să fie invizibil și ușor. Este un aspect drăguț, natural care va crea o impresie mai bună.

A doua regulă de machiaj - îngrijirea pielii facială. Datorită modificărilor nivelurilor hormonale (pe fundalul maturizării corpului), în această perioadă, pielea este adesea confruntată cu o deteriorare a stării sale. Dacă o fată se consideră adultă, trebuie să începeți cu o îngrijire temeinică a pielii. În caz contrar, puteți pierde frumusețea și sănătatea dermei, devenind și ostatic pentru propriile complexe.

Dacă ignorați starea pielii și aplicați produsele cosmetice pe pielea netratată și bolnavă, nu numai sănătatea, ci și aspectul vor suferi.

Pielea din adolescență este deosebit de vulnerabilă. Alegerea primului produs cosmetic, trebuie să acordați prioritate produselor minerale de înaltă calitate. Este de dorit ca medicamentele să fie hipoalergenice și adecvate pentru pielea foarte delicată și delicată. Regula numărul trei - alegerea cosmeticelor de înaltă calitate cu un efect calmant și vindecător.

A patra regulă este accentul pe vârstă. Profesioniștii de stilist subliniază faptul că scopul machiajului adolescenților este acela de a sublinia farmecul tinerilor. În nici un caz nu este permisă îngrădirea caracteristicilor faciale utilizând toate artileria de frumusețe disponibilă.

Primul sac cosmetic: accesorii și produse cosmetice

De înaltă calitate machiaj implică utilizarea de instrumente speciale. Nu ar trebui să fie mult: principalul lucru este că acestea sunt aplicate corect:

 • perie rotundă mare - pentru pulbere;
 • mică perie - pentru blush;
 • două mici (plate și volumetrice) - pentru umbrele de pene;
 • mișcarea genelor;
 • mică perie - pentru rujul stretching.

Machiajul necesar unui adolescent include:

 • bactericid;
 • pulbere liberă;
 • baza sub umbra;
 • umbrele;
 • mascara gri închis sau maro;
 • ruj;
 • luciu transparent pentru buze.

Natura tânără nu este recomandată să folosească un creion sau un dermatograf: aceasta poate schimba caracteristicile faciale pentru mai rău, adăugați vârsta. Dacă nu doriți să renunțați la creion, trebuie să achiziționați un instrument care să corespundă culorii părului. Și sarcina va fi aceea de a se asigura că creionul de pe față nu poate fi văzut: trebuie să fie umbrite blând pentru a crea efectul naturalității.

Este important să înțelegeți că orice machiaj relevant nu este un motiv pentru a demonstra întregul arsenal de produse cosmetice existente. Nu fi egal cu femeile adulte, machiajul care strigă cu toate vopselele acide.

Oricare ar fi motivul machiajului (zi, seara, zi de zi, vara, scoala), arta adevarata a stilistului este de a aplica machiajul ca si cum nu ar fi pe fata.Este necesar să subliniem pielea perfectă și să arătăm frumusețea ochilor.

Soluții colorante

Alegerea unei nuante de pudră, blush ar trebui să se străduiască în direcția culorilor naturale, cât mai aproape de tonul natural al pielii. Nuanțe permise cu adăugarea de subțiri de piersici și roz (în funcție de tipul de piele). Agentul de acoperire ar trebui să fie cu jumătate de ton mai ușor decât tenul natural.

Umbrele pot avea două sau patru nuanțe. Acest lucru va crea un efect natural atunci când se umbrește. Nu trebuie să cumpărați nuanțe acizi, roz sau albastru: culorile reci arata urât, roz și roșiatic vă fac să vă arătați răi și umflați. Experimentele cu tonuri agresive sunt inacceptabile: este imposibil să distrugem frumusețea naturală.

Culoarea rujului este în mod ideal transparentă. În adolescență, buzele fetei sunt caracterizate de strălucirea naturală. Poți să cumperi o strălucire transparentă. Și dacă doriți un accent mic, ar trebui să vă uitați la nuanțe de coral, cafea, nud și lumină de teracotă. Este mai bine să se abțină de la cremă: acest efect necesită o piele curată și o albire a dinților.

Un efect nedorit de luciu de înaltă calitate: acest tip de ruj nu se potrivește adolescenților.

Fard de ochi și creion sprancene - un subiect separat. Se pare pentru adolescenti ca sprâncenele prea stralucitoare si largi sunt un standard de frumusete. De fapt, ei nu ar trebui să iasă în evidență, sunt fără gust și arată nepoliticos.

Nu putem permite o mare de accente pe față: în acest caz, acestea nu mai sunt accente, creând de la fată imaginea unui țigan. La orice vârstă este important să se sublinieze sănătatea pielii și expresivitatea aspectului. Trebuie să le arătăm frumusețea naturală.

Prin urmare, culoarea perfectă a sprancenelor trebuie să fie un ton mai ușor decât culoarea părului.

Recomandări ale specialiștilor

Stilistii care lucreaza in sfera moda recomanda ca adolescentii sa inceapa sa utilizeze cosmetice in acelasi timp ca o serie de ingrijire pentru pielea lor. Nu aplicați machiaj pe pielea netratată. În plus, este necesar să eliminați machiajul seara: este inacceptabil să dormiți cu machiajul pe față.

Printre sfaturi există câteva reguli incontestabile:

 • cu pielea inflamata si ranita, machiajul pare deplorabil;
 • înainte de a aplica produsele cosmetice, este important să se hidrateze și să se prepară derma;
 • selectați nuanțele produselor cosmetice ar trebui să fie în concordanță cu culoarea ochilor, a pielii și părului și, de asemenea, luând în considerare cazul specific (pentru lecții, ziua de naștere, disco);
 • nu puteți utiliza un agent de mascare densă: va crea un efect de mască și va accentua leziunile erupției cutanate;
 • un ton dramatic în machiaj trebuie minimizat (mai puțin culori închise care produc un efect negativ);
 • Nu trebuie să copiați stilul cuiva, imitând o anumită persoană: este important să rămâneți singur, acest lucru vă va permite să fiți individuali;
 • nu este nevoie să utilizați rimelul în fiecare zi: aceasta poate cauza o scădere a numărului de genelor.

Una dintre tendințele îngrozitoare întâlnite în rândul elevilor este efectul "buzelor de rață". Este necesar să înțelegem un lucru: este frumos să fii natural. Chiar și pe buze, nu este necesar să prezentăm cosmetice și o formă similară.

Frumusețea machiajului teenului este expresia de sine, simplitatea aparentă, dar o imagine elaborată.

Ce și când este potrivit?

Fiecare vârstă are limitările sale. Ceea ce este bun la 16 și 17 ani este total inadecvat la 12 ani. Pentru a nu învinge fața cu un exces de produse cosmetice, ar trebui să acordați atenție vârstei fetei:

 • 12 ani - accent pe sănătatea pielii, umbre subtile și o strălucire transparentă în loc de ruj. O variantă alternativă este potrivită ca rimel cu rimel (gel transparent transparent cu vitaminele A, E).
 • 13 ani - componente de curățare a pielii, corector pentru a ascunde imperfecțiunile pielii, rimel vindecător și ruj translucid cu culoarea piersicii.
 • 14 ani - pulbere minerală ușoară se adaugă la agentul de corecție (pentru a corecta imperfecțiunile dermei). Machiajul permite variații ușoare de nuanțe de umbre, ruj roz de textura luminii și aspect de rimel pentru gene (1 strat).
 • 15 ani - timpul de apariție a unei fundații ușoare, a ochilor și sprâncenelor. Rimba este încă utilizată într-o cantitate minimă, pieptănând cu grijă genele și împiedicându-le să se lipiască. Rujul devine puțin mai bogat.
 • 16 ani - Lucrați cu ochelari și sprâncene, culoarea naturală a umbrelor cu o tranziție lină de culori, un minim de ruj. Make-up fata de 16 ani, vă permite să sublinieze expresivitatea aspectului.
 • 17 ani - selectarea nuanțelor de machiaj pentru un anumit stil. Timpul de experimente deliberat. Ingrijitorul, pulberea, concealerul, creionul maro sau gelul pentru sprâncene, textura ușoară a rujului este permisă.

La școală

În majoritatea cazurilor, scopul machiajului de zi cu zi va fi asociat cu școala:

 • de fiecare zi. Școala de machiaj a fetelor este supusă unui cod strict de îmbrăcăminte ca femeile adulte care lucrează în birou. Culorile luminoase nu sunt permise - este inadecvat. Nu pot exista împușcături și greutăți: acesta este machiajul pe timp de zi, care este ușor și subliniază prospețimea feței. Principalul obiectiv este sănătatea pielii.
 • La 1 septembrie. O zi specială permite o anumită solemnitate. Asigurați-vă că pentru a evidenția roșu, arată un ton proaspăt, odihnit. Consolidați o impresie bună parul mai bine curățat.
 • Pe ultimul clopot. 9 și 11 - timpul de tranziție. Zilele de rămas bun la școală sunt puțin tristă, dar mai ales solemnă. În aceste cazuri, este permisă o anumită libertate de machiaj. Puteți îmbunătăți focalizarea ochiului, alegeți o culoare mai saturată a umbrelor.

În plus, există alte cazuri pentru utilizarea cosmeticelor adolescente:

 • Circle, eveniment extracurricular. Modestă tradițională, un minim de strălucire și moderare a umbrelor. Dacă este posibil, faceți fără creion. Acesta este cazul când clasa nu este importantă (6, 7, 9 etc.): este important să faceți o impresie bună asupra celorlalți.
 • Pentru o zi de naștere. Motivul pentru diversificarea stilului, subliniind simțul gustului. Puteți adăuga un ton roz de ruj, o nuanță de culoare brună mai închisă a umbrelor și un pic de strălucire pentru ochi.
 • La disco. Experimente vii în rațiune. Sunt permise tonuri de nud ruj, rimel negru și o ușoară selecție a liniei sprâncenelor. La vârsta de 16-17 ani, puteți accentua vederea cu o bandă subțire de ochiuri fără efectul "ochilor pisicilor".
 • Scenă de machiaj. Intensitatea depinde de caracterul specific. În unele cazuri, machiajul necesită machiaj solid folosind mijloace tonale, concealer, dermatograf și câteva straturi de rimel (pentru efectul ochilor mari).

Cum se face?

Make-up frumos în sine nu este la fel de dificilă cum pare la prima vedere. Completând toți pașii instrucțiunii pas cu pas, puteți stăpâni cu ușurință trucurile simple ale machiajului adolescent.

Baza este luată tehnica standard. Dacă nu implică folosirea mijloacelor tonale (pielea este curată și nu are nevoie de ea), acest pas este sărit peste măsură.

 • Puritatea excreției pielii. Înainte de aplicarea cosmeticelor, este important să spălați pielea și să o clătiți cu apă rece: acest lucru va îngrădi porii.
 • O fundație uscată de peelă este aplicată pe pielea uscată, care se extinde pe suprafața în formă de T, pe nas, pe frunte, pe bărbie și pe obraji.
 • Pentru pene, utilizați o perie mare. Stratul ar trebui să devină subțire, imperceptibil.
 • Ascunderea defectelor de pe piele, folosind agentul de concealer scapa de cercurile intunecate din jurul ochilor, acneea vizibila sau inflamatia.
 • Atingerea finală a pielii impecabile este un strat ușor de pulbere minerală, care este aplicat cu un puf de pulbere.
 • Cu ajutorul sprâncenelor de maro creionul se face puțin mai strălucitor, subliniind forma și umbindu-l. Nu trebuie să existe linii vizibile de contur: totul este cât se poate de natural.
 • Pe o pleoapă mobilă puneți nuanțe de lumină. Cu ajutorul umbrelor unui ton întunecat emit un colț exterior. Tonul ușor trece prin pleoapa inferioară (abia vizibil).
 • Pentru a crește vizibil dimensiunea ochilor, se execută un bar subțire, aproape invizibil, cu nuanțe albe, de-a lungul liniei genelor.Același lucru se poate face și pe marginea inferioară.
 • Dacă fără un creion în nici un fel, ele trasează o linie moale, de-a lungul creșterii genelor.
 • Folosind rimelul, pictați genele superioare într-un singur strat. Fundul inferior nu poate atinge, dar dacă vreți cu adevărat, le puteți îndrepta abia cu cerneală. Este important ca genele să arate natural, deci după aplicarea rimelului, acestea trebuie să fie pieptănate.
 • Rujul este selectat în tonul buzelor. La această vârstă nu pot exista lovituri de creion. Este suficient să puneți un pic pigment în centrul buzelor și cu o perie pentru a întinde rujul până la granițe. Pentru a vă menține buzele uscate, puteți merge mai sus cu un luciu transparent. Cu toate acestea, excedentul ar trebui să fie umed cu un șervețel de hârtie.

Machiajul pentru adolescenți implică îngrijire obișnuită nu numai pentru piele, ci și pentru accesorii. Periile trebuie spălate cu săpun pentru copii, trebuie să fie întotdeauna curate, pentru a nu provoca acnee sau inflamație.

Pentru mai multe informații despre machiajul adolescentei, consultați videoclipul de mai jos.

Comentarii
Autorul comentariului

rochii

fuste

bluze