Machiaj de corecție a feței

Machiaj de corecție a feței

Fiecare femeie visează să fie frumoasă, dar, din nefericire, nu totul de sex echitabil se poate lauda de a avea aspectul perfect. După cum știți, o față poate avea diferite forme: în formă de diamant, dreptunghiulară, triunghiulară, trapezoidală, pătrată și ovală. De multe ori există, de asemenea, asimetrie în trăsăturile feței și diferite imperfecțiuni. Pentru a înșela natura și a ascunde totul, frumusețile folosesc diverse trucuri. Una dintre modalitățile cele mai eficiente de a deghiza este utilizarea machiajului.

Corectarea feței cu machiaj vă permite să ascundeți vizual toate defectele și să vă subliniați în mod favorabil forma. În plus, datorită acestor tehnici de cosmetologie, puteți elimina rapid și ușor aspectul primelor semne ale îmbătrânirii pielii și puteți restabili contururile naturale ale feței, care se pierd în timp.

După o astfel de corectare, pielea slăbită și neclară devine elastică, elastică, iar forma feței dobândește un oval perfect.

Ce este?

Recent, machiajul este foarte popular, deoarece sarcina sa principală este de a corecta aspectul. Sub corecție de machiaj se înțelege o serie de activități care vizează ascunderea tuturor defectelor vizibile în față. Datorită utilizării cu pricepere a produselor cosmetice, este ușor să schimbați orice formă a feței, să accentuați frumusețea și misterul unei femei.

Procesul de ajustare constă în mai multe etape, pentru fiecare dintre acestea utilizarea particulară a anumitor produse cosmetice este particulară. Un rol imens în crearea imaginii este jucat de pudră, bronz, marcator și rouge corect selectate. Bronzul ajută la a conferi pielii un bronz natural. Se aplică în anumite zone ale feței. De regulă, acest remediu este preferat de iubitorii de piele întunecată.

Există două tipuri de bronz: mama de perlă (conferă pielii o nuanță de irizare frumoasă) și mată (caracterizată printr-un ton natural). Pentru a corecta fața este foarte important să alegeți bronzerul de culoare potrivit. Datorită gamei întunecate, puteți selecta cu ușurință fruntea, pomeții, nasul și, fără prea multe dificultăți, dintr-o față plină pentru a crea o formă ovală ideală.

În ceea ce privește evidențiarea, este folosit pentru a corecta anumite zone ale pielii care au nevoie de lumină. Acest preparat nu maschează, prin urmare nu va ajuta la mascarea tuturor defectelor feței, dar îi va da un aspect radiant și proaspăt, care este foarte important pentru imagine. Se aplică pe obraji, făcându-i mai sculpturați, sub sprâncene pentru expresivitate și mărirea dimensiunii ochilor, pe zona buzei superioare pentru a le da volum. Distingeți între indicatorul uscat, lichid și cremă.

Orice corecție trebuie fixată, astfel încât după procesul de tonifiere a pielii să fie pudră. Pulberea aliniază bine relieful feței, matasează-o, face ca fața să fie matasoasă, netedă, vă permite să umbrați tonurile luminoase ale umbrelor și roșu. Pentru corecția artiștilor de machiaj preferați să folosiți pulbere strălucitoare în bile. Un loc important în make-up și ocupă rouge, ele completează imaginea de prospețime și culoare neobișnuită.

Blushul trebuie aplicat exclusiv pe "merele" obrajilor și trebuie să țineți cont de caracteristicile formei feței.

Caracteristici și beneficii

În lumea modernă de modă și frumusețe nu se poate face fără corecție make-up, deoarece este un instrument unic care vă permite să faceți minuni. Orice defect sau defect de piele este usor ascuns, iar fata devine forma dorita.Acest proces începe cu modelarea și nivelarea, așadar amintește munca unui artist care, în timp ce pictează o imagine, execută mai întâi grundul de pânză, apoi face schițe generale și abia începe să deseneze toate detaliile importante.

De asemenea, corecția facială începe cu un "grund", care este folosit ca o cremă de bază și hrănitoare. Acest produs cosmetic hrănește perfect și hidratează epiderma, vă permite să mascați defectele minore. "Planul general" se efectuează cu ajutorul fardului și a pudrei. "Desenarea" trebuie făcută cu o clarificare bună, ținând cont de recomandările generale ale simulării.

Zonele proeminente sunt supuse luminozității și toate celelalte zone sunt întunecate, în timp ce este foarte important să se urmeze corect corectarea culorii.

Fața ovală este considerată standard de frumusețe, dar reprezentanții unei fețe dreptunghiulare sau inimioare nu ar trebui să fie deranjați, deoarece această formă poate fi schimbată rapid datorită machiajului. Adesea, acest lucru necesită doar aplicarea unei baze de bază, iar culoarea pielii se lămurește imediat. Pentru a obține forma dorită a feței are propriile particularități ale aplicării machiajului:

 • Forma rotunda. Fața alungită și alungită este făcută ușor rotundă cu ajutorul contururilor întunecate, întunecă marginea bărbiei, a pomeților, a temelor și a părții superioare a frunții. Toate zonele laterale sunt ușor luminate. Blushul este aplicat orizontal în linii largi. Drept urmare, fața dobândește proporțiile necesare și se extinde vizual.
 • Pentru forma "poligonală" (pătrat sau dreptunghi) aplică o corecție de netezire în care nuanțele întunecate ale machiajului sunt aplicate de la dreapta la stânga și de sus în jos cu linii simetrice. Suprafața ochiului, nasul, fruntea și bărbia sunt luminate, iar pomeții sunt acoperite cu fard de obraz. O procedură similară se realizează atât cu fața dreptunghiulară, cât și cu cea pătrată, singurul lucru pe care "pătratele" necesită culori mai întunecate.
 • romb caracterizata de forme inalte, dar daca acest look nu se potriveste cu natura frumusetii, atunci contururile aspre ale pometilor pot fi cu usurinta slefuite cu machiaj. Tonurile de lumină sunt suprapuse peste întreaga zonă a frunții, în unele cazuri la colțurile fălcilor. În același timp, blushul este umbrit cu mișcări netede din temple.
 • "Pear" sau trapezoid. Aceasta este o față cu o maxilară mare. Pentru a egaliza proporțiile dintre zona superioară și cea inferioară a feței, pomeții sunt întunecați, după care se aplică blusher pe liniile largi. În acest caz, fruntea este luminată, iar bărbia este redusă prin corectarea colțurilor maxilarului.
 • Triangle. Principala sarcină a machiajului în acest caz este îngustarea frunții largi și extinderea bărcii înguste. Un contur întunecat este suprapus peste pomeși și temple, iar zona ochilor și a frunții este luminată.

Cum sa alegi cosmeticele?

Pentru a obține efectul maxim al corecției machiajului, este necesar nu numai să cunoașteți tipul feței, ci și să alegeți machiajul potrivit. Datorită jocului priceput cu flori, puteți să vă îngustați fruntea, să vă ridicați nasul sau să vă răsfoiți fața în câteva minute. Pentru corecția standard, artiștii de machiaj aplică următorul set de produse cosmetice:

 • tonic;
 • Hidratant pentru zona din jurul ochilor;
 • Crema hidratanta pentru fata;
 • grund;
 • Marcatorul;
 • anticearcan;
 • Baza tonală;
 • pulbere;
 • Blush.

Trebuie remarcat faptul că toate produsele cosmetice sunt selectate în funcție de tipul de piele și de forma feței. Fața ovală este cea mai ideală, este proporțională în proporțiile sale și, de regulă, nu trebuie corectată. Pentru femeile cu această formă, este suficient doar să se sublinieze frumusețea naturală a rougei, ele sunt aplicate pe obraji cu mișcări netede. Se permite, de asemenea, o lumină ușoară a părții centrale a feței. În ceea ce privește reprezentanții feței de tip Mongoloid și de pară, este foarte important ca ei să aleagă fundația potrivită, rouge și umbre.

Datorită unui machiaj competent, este posibilă ascunderea tuturor defectelor de pe piele și a formelor grosiere.Pentru a face procesul de creare a unei imagini un rezultat excelent, artiștii de make-up recomandă selectarea produselor cosmetice în funcție de tipul de aspect. După cum știți, artiștii de machiaj împart condițional femeile în patru tipuri principale: vară, toamnă, iarna și primăvara.

Pentru armonizarea maximă a imaginii, și anume în combinația ochiului, a părului și a tonului pielii, trebuie selectat un machiaj special.

Femeile "iarnă"Caracterizată de sprâncenele și genele naturale negre, buzele roz și tenul palid. Prin urmare, astfel de fete ar trebui să acorde o atenție deosebită machiajului pe nuanțe luminoase și profunde, excluzând culoarea galbenă. Rujul merită să aleagă tonuri saturate, iar umbrele întunecate sunt bune pentru ochi.

Fete mult mai puțin obișnuite "primăvară“. Au gene frumoase și sprancene, păr brun și bărbie cu inimă. Pentru acest tip de culoare, corecția machiajului utilizează tonuri transparente, delicate. Blush sunt selectate în tonuri roșii. Nu este recomandat cosmeticele în culori închise, deoarece imaginea va deveni nefiresc.

Pentru frumusețile cu tip de culoarevară"Caracterizată de prezența unei piele frumoasă ruginită, ochi cenușii și păr de orice culoare. În acest caz, machiajul este ales exclusiv din gama rece de violet, albastru sau gri. În ceea ce privește femeile misterioase "toamnă"Acestea sunt deosebite în special prin culoarea și expresivitatea lor. Machiajul lor ar trebui să fie format strict din cosmeticele nuanțelor mat, nu poate fi folosit pentru corectarea umbrei feței și pentru a bloca cu modulații sau strălucire.

Cum să aplicați?

Desigur, machiajul poate face minuni, ajută la evidențierea conturului feței, reducerea frunții, crearea efectului buzelor pline și lărgirea ochilor. Dar toate acestea sunt posibile numai dacă fetele nu numai că au ales produsele cosmetice potrivite, ci și le-au aplicat cu îndemânare. Prin urmare, machiajul corectiv trebuie să fie realizat pas cu pas. În primul rând, trebuie să alegeți baza tonală după tipul de piele. Pentru a scăpa de trăsăturile mari ale feței și de a obține forme ideale în imagine, se recomandă utilizarea diferitelor nuanțe ale cremei - tonurile ușoare sunt potrivite pentru întreaga suprafață a feței, dar zonele care trebuie reduse ușor vor fi acoperite cu nuanțe mai întunecate.

Trebuie reținut faptul că fiecare culoare a pielii are un ton propriu. Pentru aplicarea corectă a machiajului, acest lucru trebuie luat în considerare. Pielea ușoară este bine combinată cu culorile naturale și roz ale tonului de bază, pielea întunecată este în armonie cu tonurile de culoare galbenă și bej, iar pentru roz puteți utiliza gama de măsline.

Sub influența mediului extern și a vârstei, pielea feței devine adesea cenușie și devine pigmentată. Pentru întinerirea vizuală și ascunderea tuturor defectelor, sunt recomandate nuanțele luminoase ale bazei.

În machiaj este, de asemenea, important să aplicați corect pulberea. Pulberea colorată poate îmbunătăți culoarea pielii, în special pentru fața triunghiulară și în formă de diamant, unde este adesea folosită o corecție de culoare. Pulberea transparentă ajută la uscarea porilor, iar pentru a crea un efect de bronzare, pulberea de bronz este considerată o alegere bună. Acest produs cosmetic este aplicat în mai multe moduri, dar cel mai popular este să pulverizați folosind o perie moale. Pentru pielea uscată, precum și pentru a face un machiaj lucios, este mai bine să utilizați un puf de pulbere, să se miște uniform pe față și să netezească ușor pudra.

În ceea ce privește blushul, scopul lor este de a simula fața prin amestecarea mai multor culori. Acestea sunt aplicate cu un strat subțire deasupra pudrei și apoi umbrite cu o perie. Dacă se utilizează în machiaj fardul gras, acestea se aplică prin spontă sau prin degete.

Sfaturi pentru artiștii de machiaj

Make-up-ul poate fi conceput ca tine însuți și poți folosi serviciile unor artiști profesioniști de machiaj. Ritmul modern al vieții și lipsa constantă a timpului fac ca multe femei să utilizeze ele însele cosmetice, deci în astfel de cazuri, ar trebui să utilizați următoarele recomandări:

 • Înainte de începerea corecției pielea feței este curățată temeinic, un peeling special vă va ajuta. După ce epiderma este curată, hidratați-o cu o cremă și aplicați o bază tonală.
 • Fundația este utilizată într-o cantitate mică. Un strat gros de bază nu numai că va strica machiajul, ci va face și ridurile expresive.
 • praf Aplică la sfârșitul machiajului. Se aplică cu o perie specială.
 • Pentru îndepărtarea semnelor de oboseală a ochilor și mascarea "pungilor" ar trebui să aleagă concealer. Ajută la ascunderea ridurilor fine și a defectelor minore în epidermă.
 • Blushul a fost aplicat exclusiv pe obraji. Corectitudinea amplasării lor este determinată cu ușurință - obrajii sunt atrași, conturul rezultat va fi locul principal pentru blush.

Erori comune

Până în prezent, machiajul corectiv este un instrument universal în cosmetologie, dar pentru a folosi rezultatele cu ajutorul său pentru a vă rog cu un efect neobișnuit, trebuie să utilizați corect produsele cosmetice. Cele mai mici inexactități pot să rănească și să strică totul. De exemplu, nu puteți face machiaj pe pielea uscată, altfel veți obține un fel de fulgi groaznici. Același lucru este valabil și pentru selectarea tonului de bază. Dacă doriți să faceți o rotație a feței, corectarea greșită a culorii va da caracteristici grosiere.

Nu poți dormi cu machiajul. Această eroare este foarte dăunătoare pentru piele. Indiferent de condițiile predominante, cosmeticele trebuie spălate cu lapte sau cu o spălare simplă. Aplicarea excesivă de pulbere este de asemenea inacceptabilă, deoarece va închide porii și va spori secreția de sebum. Se acordă o atenție deosebită rimelului. Genele trebuie vopsite în mai multe straturi, dar în același timp moderate. Un strat gros va duce la lipirea lor, iar imaginea se va deteriora instantaneu.

În acest videoclip veți vedea procesul de creare a conturului perfect al feței și veți învăța cum să aplicați produsele cosmetice pentru corectarea feței.

Comentarii
Autorul comentariului

rochii

fuste

bluze