"Ochii fumatori"

Ochii fumatori

În lumea modernă, femeile cu o gamă largă de stiluri de machiaj rămân adevărate pentru clasici, standardul căruia a fost machiajul "ochilor fumatori" pentru o lungă perioadă de timp. El este laconic în orice situație și subliniază frumusețea unei fețe de sex feminin de diferite tipuri.

Ce este "ochii fumatori"?

Pe baza numelui, care se traduce din engleză ca "aspect fumător", un accent viu asupra ochilor este o caracteristică integrală a acestui stil de machiaj. Datorită unei tehnici speciale de aplicare a umbrelor, se creează efectul unui aspect atrăgător. Ea atrage atenția datorită gradării netede a culorii de la un calm la o umbră bogată sau întunecată. Tonul luminos a evidențiat zonele din colțul interior al ochiului și sub linia sprâncenelor. Restul umple culorile mai saturate ale paletei selectate.

Aspect istoric

Stilul ochilor fumurii a apărut în anii 20 ai secolului XX datorită filmelor silențioase. În anii postbelici, acest gen a fost popular în multe țări. Atunci actrita a inceput sa-si faca machiajul ochilor. A contribuit la exprimarea sentimentelor și emoțiilor personajelor, a făcut o impresie puternică asupra publicului și a creat o atmosferă dramatică. Pene abundente în jurul ochilor și ruj roșu în formă de inimă au devenit semnul distinctiv al deceniului și originea stilului renumit de mulți ani. Pentru cinematograful alb-negru nu era nevoie să se folosească blush. Sprâncenele au fost smulse și coborâte la marginile exterioare.

După anii 30 ai secolului XX, machiajul a suferit multe schimbări. Dar, în anii '70, răsturnările sociale și creșterea feminismului au contribuit la un boom repetat de fum. Fetele s-au declarat, iar în machiajul lor extravagant au exprimat un strigăt ciudat al sufletului unei părți semnificative a populației feminine dintr-o epocă neliniștită. El a fost susținut de reprezentanții industriei rock care se dezvoltă în acei ani. Ei au introdus stilul în viața de zi cu zi și popularizați fumuri ca o versiune la modă a machiajului de seară.

În secolul 21, tendința sa întors pentru a atrage atenția cu ajutorul ochilor, saturați de umbre. Uite, "înfășurat în ceață" de diferite nuanțe pot fi văzute acum în multe vedete de la Hollywood, socialități și icoane de modă. Insa restul sexului echitabil nu ramane in spatele celebritatilor si aplica in mod activ si imbunatateste tehnica machiajului "ochilor fumatori".

Caracteristici și beneficii

Caracteristica principală a machiajului fumător este pene. Fiecare componentă, începând cu un creion și terminând cu umbre, trebuie distribuită uniform pe suprafața pleoapelor, evitând limitele ascuțite dintre nuanțe. Tranziții ușoare de la o culoare la alta - baza de machiaj. Ele sunt necesare pentru a crea efectul opacității.

Make-up "ochii fumatori" se face folosind o paleta larga de culori, pe langa gri si negru. Dar baza este întotdeauna trei nuanțe pre-selectate care sunt în armonie unul cu celălalt. Ele sunt selectate în funcție de caracteristicile tonului pielii, părului, structurii ochilor și alte caracteristici ale feței. De exemplu, tonurile de bej, auriu și ciocolată sunt perfect combinate, potrivite pentru fete cu piele echitabilă și ochi verzi. Folosind stilul "fum", puteți regla vizual forma pleoapelor și dimensiunea ochilor, făcând culoarea irisului mai profundă și mai bogată.

Pleoapa inferioară trebuie să fie prezentată de-a lungul conturului. Saturația cosmeticelor umbrite în colțul interior al ochiului ar trebui să fie mult mai mică decât în ​​exterior. Două sau trei straturi de rimă întunecată reprezintă o parte importantă a aspectului diva de fum seara. O caracteristică excepțională a machiajului este înlocuirea rujurilor roșii, fierbinți, corali, portocalii cu pasteluri.Transparent sau luciu de buze usoare pot fi folosite ca o alternativa la ruj. Un astfel de contrast ajută la evidențierea ochilor și la evitarea vulgarității imaginii.

Avantajul fără îndoială al "ochilor fumatori" este abilitatea de a ascunde obrajii plini. Cu ochii intens evidențiate, volumul feței scade vizibil, devenind mult mai elegant. Această tehnică este folosită în mod favorabil de mulți fani de make-up.

Tipuri de machiaj

Pentru o fată modernă, nu există reguli stricte privind faptul că Smokey poate fi purtat doar seara sau solemn. Există două tipuri principale de machiaj fumător clasic - este ziua și seara. Baza de machiaj pentru fiecare zi sunt nuante pastelate. Fumatul în culorile naturale completează perfect imaginea de afaceri, iar în combinație cu roșu roz roz va decora perfect orice arc de vară. Versiunea de seară diluează stilul cu culori bogate, pleoapele intens evidențiate oferă o parte din farmec.

În plus față de stilul cotidian, ochii fumatori sunt folosiți în mod activ de reprezentanții diferitelor subculturi muzicale, începând cu emo și gata și terminând cu fluxul de grunge. O caracteristică caracteristică a variantei gotice este dominația combinațiilor de culori negre și gri închise în machiaj. Reprezentanții culturii emo, în plus față de întuneric, folosesc variante de culoare - nuanțe de aur, roz sau violet. Bright make-up cu paiete și mama de perla este inerentă stilului de glam. Neglijabile lovituri de machiaj sunt tipice pentru industria grunge.

Dar dependența de "ochii fumatori" este dictată nu numai de dorința de auto-exprimare. În funcție de forma ochilor, fetele aleg nuanța care ascunde defectele. Cu o dimensiune mică a ochilor sau o pleoapă ușor înclinată, nuanțele de violet sau albastru sunt folosite în "ochii fumurii". În plus, puteți sublinia zona de creștere a genelor, desenând săgeți elegante cu ochelarii. Câteva straturi de carcasă vor ajuta în final să facă ochii larg deschiși și să ascundă pleoapa agățată.

O formă de artă distinctă a viziunii moderne este considerată "ochii fumatori" pentru o nuntă. Obiectivul principal în crearea imaginii miresei este evidențierea contrastului dintre profunzimea și culoarea ochiului bogat și rochia delicată a tonului de lumină. Culorile caracteristice sunt bej, cafea, mama-de-perle. Creionul conturului participă într-un machiaj absolut puțin, pentru a evita un exces de culoare închisă. Mireasa, după ce a ales un astfel de machiaj, poate fi sigură că nu își va îmbrăca imaginea și că în toate fotografiile de nunți ochii îi vor păstra expresivitatea și strălucirea.

Cine este potrivit?

"Ochii fumatori" sunt una dintre putinele optiuni de machiaj care se adreseaza aproape oricui, indiferent de tipul de culoare, forma si dimensiunea fetei, caracteristicile caracteristicilor nationale si culoarea pielii. Dar fiecare femeie ar trebui să țină cont de particularitățile apariției ei atunci când aleg culori pentru machiaj. Este important să vă comportați ochii pentru a vă concentra pe culoarea lor, pentru a le da strălucire și expresivitate.

Ochi gri sunt universali pentru cosmeticele decorative din orice nuanță. Umbrele de cărbune și de plumb vor face aspectul mai profund. Aceste culori arată deosebit de avantajoase în combinație cu ciocolată sau tonuri de agat de rimel. Femeile cu ochi albaștri sunt o paletă perfectă a umbrelor închise, inclusiv culoarea cafelei și a măslinelor, este permisă utilizarea nuanțelor de liliac și de liliac. Culorile de aur și smarald sunt o alegere bună pentru a evidenția frumusețea ochilor verzi, în timp ce cei cu ochi albaștri preferă să aleagă culori calde.

Ajustarea dimensiunii ochilor este o întreagă artă care poate fi adusă în mod repetat la viață cu ajutorul "ochilor fumoși". Proprietarii de ochi mici ar trebui să tenteze mucoasa pleoapei inferioare cu nuanțe ușoare. Ele dau aspectul de deschidere, în timp ce întunericul - și mai îngustă incizia. Culorile calde și calde sunt potrivite pentru tipul asiatic, dar tonurile roșii și închise ar trebui evitate. Ele dau ochilor efectul inflamației și lacrimilor.

Blondele atunci când creează un machiaj fumător ar trebui să folosească negru foarte atent sau să o înlocuiască cu o culoare bej, maro sau gri. Ele vor face imaginea mai naturală. Fetele cu părul întunecat, dimpotrivă, nu ar trebui să se teamă să folosească culorile întunecate și să sublinieze genele cu rimel cu efectul volumului. În prezența unei nuanțe calde de umbre într-un machiaj, este permisă rujul pentru buzele de culoare roșie burgundă. Fetele de ghimbir ar trebui să preferă nuanțe de maro dacă machiajul lor este întunecat și alege nuante reci pentru culori fumoase.

firmă

Producătorii de produse cosmetice produc un număr imens de produse concepute special pentru machiajul "ochilor fumatori". Firmele concurente, cum ar fi Max Factor, Oriflame, Faberlic iar altele produc linii întregi de produse cosmetice pentru a obține maximum de confort atunci când creați un machiaj fumător: umbra ochilor, luând în considerare compatibilitatea culorilor, periilor decorative, mascarilor, creionului și a creionului, instrumentelor tonale și rujului pentru fiecare gust. Fiecare companie are caracteristicile distinctive ale produselor cosmetice propuse.

companie BOURJOIS și L'Oreal Ele sunt renumite pentru o selecție largă de nuanțe de mireasă, potrivite perfect pentru a crea o seară Smokey-meyk. Caracteristica companiei ArtDeco - paleta de nuante perfect matte pentru ochii fumatori, potriviti pentru ochi si sprâncene. Ninelle a creat o paletă de umbre în tonuri discrete, ideală pentru machiajul de zi cu zi.

Compania este deosebit de populară pe piața cosmetică. Mary Kay. Pe site-ul magazinului, puteți vedea o listă completă a instrumentelor necesare pentru a crea un "ochi fumuriu" și recomandări privind utilizarea fiecărui produs. Printre umbre sunt oferite atât pâlpâirea, cât și nuanțele mat. O paletă bogată vă permite să alegeți umbrele potrivite pentru orice tip de piele. Cu o textura ușoară, ele rămân pe pleoape pentru o lungă perioadă de timp și nu se rostogolesc.

Cum să aplicați?

Printre numeroasele opțiuni pentru machiaj se pot distinge trei scheme: de la lumină la întuneric, săgeți și "ochi fumatori". Toate aceste opțiuni pot fi amestecate între ele, dar puteți înțelege întotdeauna care algoritm este subiacent. Alegerea schemei profitabile depinde în întregime de structura pleoapelor. În arta machiajului "visuri fumoase" este cea mai câștigătoare schemă.

Înainte de a începe să aplicați produse cosmetice, trebuie să examinați cum funcționează pleoapa. Se compune din secțiuni superioare și inferioare. Suprafața include o pleoapă mobilă, situată între conturul ciliar și pliul de separare și staționară, situată în zona de la pliantă la sprâncene.

Atunci când creați un machiaj de ochi fumatori, este necesar să luați în considerare 3 criterii principale - culoarea parului, a pielii și a irisului. Combinația acestor factori este principiul principal atunci când alegeți o paletă pentru machiaj. Când ați decis asupra tonurilor, trebuie să vă asigurați că aveți toate cosmeticele necesare. Lista lor este după cum urmează:

 • umbre 3 nuante selectate de dvs.;
 • rimel cu efect măriți volumul de gene;
 • pulbere;
 • fard de obraz;
 • un creion pentru ochi;
 • perii de ochi (plat, spongios, înclinat);
 • burete;
 • tonală cremă;
 • perie mare pentru blush;
 • anticearcan;
 • ruj sau luciu pentru buzele tonului ales de tine;
 • baza sub umbre.

Ghidat de instrucțiuni pas cu pas, puteți face machiaj chiar și acasă prin realizarea treptată a următorilor pași:

 1. Îndepărtați cu atenție pielea feței din murdărie, aplicați și distribuiți baza de ton burete.
 2. Utilizați concealer, pentru a ascunde întunericul sub ochi.
 3. Pentru a elimina tenul, aplicați praf deasupra fundației. Este important să rețineți că nu există diferențe semnificative între nuanța fundației și tonul natural al pielii.
 4. Baza sub umbra este obligatorie pentru puterea machiajului. Este necesar să se pună fundația pe pleoapele mobile.
 5. Desenați o linie largă creion de-a lungul genelor superioare.
 6. Puneți creionul până la îndoirea pleoapei mobile cu o perie mărunțită.
 7. Creați un gradient de culoare moale. în apropierea marginilor exterioare ale secolului.
 8. Aplicați cu o perie plată. de-a lungul liniei de creion, un strat de umbre întunecate sau altă culoare aleasă de dvs., creând o tranziție uniformă între creion și umbre.
 9. Restul vârstei mobile acoperiți cu umbre. La gene, aplicați cel mai întunecat ton și sub linia de creștere a sprâncenelor - cea mai mare lumină.
 10. Pentru a arata stralucitor, alegeți nuanțe de perle pentru colțul interior al ochiului și zona sub sprâncene.
 11. Periați ușor cu o perie. între umbrele de diferite culori.
 12. Cercul mucus creion pleoapa inferioară și zona dintre genele inferioare.
 13. O perie de-a lungul pleoapei inferioare aplică o linie subțire de umbre, care nu ajung în colțul interior.
 14. Completați machiajul ochilor aplicarea rimelului sau genelor false.
 15. Faceți-vă buzele luminoase ruj sau luciu.
 16. Aplicați pe pomeți, dacă doriți. o cantitate mică de rouge de tonul ales.

Dacă ochii dvs. sunt localizați aproape unul de celălalt, atunci umbrele ușoare din colțul interior al ochiului pot crește vizibil distanța dintre ele. Creionul închis, dimpotrivă, ar trebui aplicat doar mai aproape de colțul exterior.

Fetele cu aspect asiatic ar trebui să amâne o paletă roz de pudră și fard de obraz. Nuantele cu nuante de aur sau bronz sunt mult mai potrivite.

În etapele inițiale ale studierii caracteristicilor Smokey Make-up, puteți face câteva greșeli comune. Cantități excesive de albastru, albastru sau lavandă în ochi pot face ca ochii să pară dureroși. Un efect similar poate fi cu un exces de rubin și tonuri de corali. Prea groasă o linie de creion negru sau dermatograf poate duce la un "efect panda". Datorită contactului cu baza tonală, umbrele negre pot să se estompeze, ceea ce va face ca întreaga imagine să fie neclară.

Un plus important pentru machiajul Smokey sunt sprâncenele cu o formă clar evidențiată. Ele nu ar trebui să fie prea ușoare sau subțiri. Chiar dacă aveți păr blond, se recomandă ca nuanța sprâncenelor să aibă cel puțin un ton mai întunecat. Fiecare fată poate schimba rapid și ușor culoarea sprâncenelor utilizând umbre mată sau un creion special de nuanță dorită.

Pentru a completa imaginea cu gene artificiale este cea mai relevantă în ocazii solemne. Pentru machiajul în timpul zilei, această opțiune supraîncarcă ochii și arată inarmonos cu tonurile calme ale întregului machiaj. Amintiți-vă că succesul rezultatului depinde de calitatea produselor cosmetice utilizate.

Urmând principiile de bază și sfaturile prezentate, veți învăța cum să creați "ochii fumatori" perfecți pentru diferite ocazii și să descoperiți posibilitatea unor experimente nesfârșite cu o varietate de culori - de la nuanțe clasice negre la excentrice și luminoase.

Sfaturi pentru artiștii de machiaj

Pentru a obține o mână în performanța machiajului ochilor fumatori, ar trebui să perfecționați tehnica treptat. În numeroasele ateliere desfășurate de artiștii profesioniști de machiaj, sunt prezentate multe sfaturi pentru începători și crearea pas cu pas a unui frumos make-up "ochi fumuri".

Unii artiști de machiaj sfătuiesc să diversifice machiajul aplicând săgeți de-a lungul liniei de creștere a genelor cu un creion colorat (verde, turcoaz, purpuriu) în loc de negrul clasic. Se recomandă eliminarea excesului de produse cosmetice pe pleoape cu o cantitate mică de pulbere.

Profesioniștii din domeniul machiajului respectă principiul focalizării obligatorii asupra liniei de creștere a genelor. Orientul "ochii fumatori" este considerat a fi castigator, cand intunericul are loc numai pe pleoapele superioare mobile si inferioare ale pleoapelor. Acest tip de machiaj poate fi văzut în stele Nicole Scherzinger, Cameron Diaz, Aishwarya Rai.

Maeștrii subliniază primul pas - pregătirea temeinică a pielii pentru aplicarea machiajului. Ei recomandă utilizarea unei măști de ridicare care oferă o curățare completă a feței. Pentru a da magnetism la ochi, este recomandat sa pictezi cilia inferioara cu rimel si sa folosesti un stencil pentru acuratetea acestui proces.

Majoritatea stilistilor și artiștilor de make-up respectă regulile clasice despre culoarea rujului și vă sfătuiesc să alegeți nuanțe de calm și lumină. Luând în considerare opiniile maeștrilor și practicând în mod regulat pe cont propriu, puteți să vă creați propriul stil unic de machiaj "ochii fumatori", întotdeauna să vă simțiți încrezători și chiar să faceți o nouă tendință în modă.

Dacă ochii sunt o oglindă a sufletului, atunci "ochii fumatori" sunt un fel de margine. Acesta vă prezintă punctul dvs. de vedere în cea mai favorabilă lumină, accentuează demnitatea și ascunde abilitățile defectuoase. În mâinile voastre posibilitatea de a modela cadrul astfel încât oglinda sufletului să strălucească întotdeauna.

În următoarea lecție video despre machiajul "ochii fumatori".

Comentarii
Autorul comentariului

rochii

fuste

bluze