Imbracaminte de mătase

Imbracaminte de mătase

Imbracaminte de mătase

Varietatea modernă de țesături naturale și artificiale permite satisfacerea celui mai exigent gust la alegerea unei rochii. Rochia de mătase ocupă un loc special în ea. Nu numai că arată luxos, ci are și proprietăți unice, care permit efecte benefice asupra sănătății umane.

Caracteristicile materialelor

Mătasea, ca orice material natural, are avantajele și dezavantajele sale. Are o respirabilitate ridicată, oferind confort în cele mai fierbinți zile. Mătasea nu numai că absoarbe perfect umiditatea, ci și se evaporă repede. El dobândește instantaneu temperatura corpului, fără a provoca disconfort. Mătasea este rezistentă la solvenții organici.

Nu este electrificat, are o rezistență ridicată și o durată lungă de viață. În plus, îmbrăcămintea din mătase nu este scoasă și nu se așează. Materialul de mătase este foarte ușor și draperii bine. Dar este deosebit de important de remarcat avantajele asociate cu compoziția de mătase.

Bogat în proteine, aminoacizi și proteine, materialul de matase are proprietăți de vindecare și întinerire. Ea are un efect benefic asupra sistemului digestiv și îmbunătățește fluxul sanguin. Proteinele de mătase încetinesc procesul de îmbătrânire al celulelor pielii, menținând umiditatea în ea. Îndepărtează ridurile și au un efect de vindecare.

Silk are un efect pozitiv nu numai asupra pielii, ci și asupra părului. Aceasta restabilește deteriorarea structurii părului și protejează împotriva influențelor externe negative. În plus, mătasea previne acarienii de praf și mucegaiul, ceea ce face viața mai ușoară pentru persoanele cu alergii și astm bronșic.

Printre dezavantajele de mătase se poate observa instabilitatea la temperaturi ridicate. Durabilă în condiții favorabile, se va rupe la temperaturi de mai sus 110 ° C și cu expunere directă pe termen lung la radiațiile ultraviolete. Multe tipuri de mătase crumple ușor, iar picăturile de apă care cad pe ea lasă pete. Un alt dezavantaj este prețul foarte ridicat, care este justificat din cauza intensității forței de muncă a producției.

Serii de mătase

Multe tipuri de mătase erau cunoscute în China cu mult înainte de epoca noastră. Printre acestea se numără mătasea de gaze, mătase densă, mătase de țesut complex și cu diverse modele. În prezent, există un număr foarte mare de soiuri. Distingeți mătase densă și subțire, umedă și recoltată. Poate avea caracteristici și calități externe diferite în funcție de țara de origine.

În prezent, cei mai mari furnizori sunt China, India, Uzbekistan și Japonia. În diferite perioade ale istoriei, sericicul a crescut în anumite țări sau și-a pierdut puterea productivă. Cu toate acestea, mătasea nu își pierde niciodată relevanța. Are o poveste uimitoare care arată o atitudine profundă față de el, atât în ​​perioada îndepărtată, cât și în prezent.

natural

Silk a avut cea mai valoroasă valoare în vremurile civilizațiilor antice și în perioada inițială a Evului Mediu. Ei au învățat cum să o producă în China și de mult timp pentru dezvăluirea oricărei informații referitoare la modul în care a fost primit, persoana se confrunta cu pedeapsa cu moartea. Sursa firelor de mătase era viermii de mătase, care l-au izolat după ce au mâncat frunze de dud. Ei au format dintr-un cocon, care mai târziu a fost dezlegat și sa dus la producția de mătase.

În acel moment, numai oamenii bogați puteau folosi țesături de mătase. Silk a adus profituri uriașe în China, a fost revândut între țări pentru un preț mai mare, care nu a putut decât să-i întristeze pe comercianți. Această circumstanță a stimulat negocierile diplomatice și formarea drumului de mătase.Se întindea spre Bizanț și îi permitea să cumpere țesături fără margini suplimentare.

Există legende despre cum am reușit să descoperim secretul de a face mătase. Acest lucru a dat impuls dezvoltării sericulturii în mai multe țări simultan. Cu toate acestea, niciunul dintre aceștia nu a reușit să elimine China din această industrie. Mătase naturală este un material unic, a cărui metodă de producție nu se schimbă de mii de ani.

artificial

Cele mai multe materiale naturale au o corespondență sintetică. Silk nu este o excepție. Creația sa a fost concepută în secolul al XVII-lea, dar a apărut abia la sfârșitul secolului al XIX-lea. Rayon a dorit cât mai aproape de naturale. După ce a observat că mătasea naturală constă din celuloză, decizia de a face același lucru, dar în mod artificial, nu a durat mult să aștepte.

Ca rezultat, am primit o țesătură cu denumirea comună de mătase de viscoză sau acetat. El nu a putut repeta toate caracteristicile mătăsii naturale, dar unele caracteristici au depășit proprietățile sale practice. Viscoza este un material moale, neted, strălucitor. Este similar cu țesăturile naturale prin faptul că permite aerului și absoarbe umezeală. Vestele de viscoză nu se ridică, sunt durabile și ieftine.

umed

Mătasea umedă este o țesătură de mătase densă cu o suprafață catifelată mată. În fabricarea sa cu fibre naturale sau sintetice. Sursele de material natural sunt mătasele din China și Japonia. Printre ele sunt populare: dupont, charmeuse, fi.

Mătasea umedă naturală este ecologică. Este durabil, ușor, bine drapat. Dar este un material destul de scump, care se ridică rapid, își pierde culoarea atunci când este expus la lumina directă a soarelui și este foarte pretențios în îngrijirea sa. Mătasea umedă nu poate fi spălată și otrăvită, este dată curățării chimice. Puteți fi fierul cu un fier cald folosind un dispozitiv de călcat.

Rama este realizată din fibre poliesterice. Această țesătură este moale, durabilă, nu ridică și își păstrează forma. În plus, este mult mai ieftin, deși nu are proprietăți bune de higroscopie.

gros

Printre țesăturile de mătase dense utilizate pentru rochii, putem distinge toile, satin, satin, crep și taft. Tual este un material strălucit care își păstrează bine forma. Satin - material neted, strălucitor și matasos. Atlas are proprietăți și aspect asemănător cu satin. Crepul - dur, cu o strălucire ușoară, nu se îndoaie și nu se îndoaie bine. Taffeta este rigid, plastic.

comprimat

Mătasea recoltată este produsă prin acțiunea prelungită a presei pe material. Ca urmare, țesătura formează un număr mare de crestături. Plitele se păstrează pe țesătură și îi conferă un aspect crud. Pentru fabricarea sa folosind tipuri subțiri de țesătură de mătase. Rochii din mătase presată sunt opțiuni de tânăr de zi cu zi, cocktail, seara sau rochia de mireasa. Datorită texturii complexe a țesăturii, rochia din mătase zdrobită își păstrează distanța de la piele, permițându-i să respire mai bine și să ascundă unele defecte de figurină. Nu poate fi călcat și trebuie să păstrați într-o formă răsucite.

subțire

Chiffonul, gazul și organza aparțin unor tipuri subțiri de mătase. Chiffonul este o țesătură groasă, mată care se învelește bine. Organza este transparentă și rigidă. Gazul este ușor, transparent, nu strălucește și își păstrează perfect forma.

cupon

Mătasea cuponului este un material cu un model imprimat. Dimensiunea modelului pe țesătură variază în funcție de locația sa. Cu cât este mai aproape de margine, cu atât este mai mare. Modelul poate fi abstract, geometric sau floral. Aranjamentul diferit al materialului pentru model vă permite să creați o varietate de opțiuni pentru rochii.

Mătasea de cupon este moale, igienică, strălucește frumos și rezistă temperaturilor ridicate. Datorită densității medii a materialului, acesta se prăjește bine. Rochia din mătase cupon arată elegant, feminin și creează accentul principal în imagine. Prin urmare, accesorii pentru el alege monofonice și nu atrage atenție specială.

italiană

Mătasele italiene diferă de mătasea altor producători într-o varietate largă și de bună calitate. Aceste avantaje au devenit caracteristice pentru el încă din secolul al XIII-lea. Materialul țesăturilor din țesături de mătase este printre materialele de elită. Rochiile din mătase italiană sunt durabile, ușoare și higroscopice. Mătasele italiene sunt caracterizate de o densitate mai mare și un aspect elegant.

Sericultura la începutul secolului trecut era o ramură importantă a agriculturii în Italia. Cu toate acestea, concurența cu Japonia, distribuția largă a materialelor din fibre sintetice au avut un impact asupra acestei industrii. În prezent sericultura este păstrată numai în anumite părți ale Lombardiei.

uzbecă

Cota de mătase uzbecă pe piața mondială este de aproximativ 3%. În producția sa se folosesc metode antice de țesut și vopsire. Datorită producției manuale, este considerată unică în lume. În plus, numai coloranții naturali sunt implicați în colorare. Institutul de producție de mătase, aflat pe teritoriul Uzbekistanului, a dezvoltat noi rase de viermi de mătase și dud.

chineză

Mătase din China este cea mai veche din lume. Are o suprafață mai fină. China este liderul indiscutabil în producția de mătase. Cota sa reprezintă aproximativ jumătate din producția mondială. Sericultura este o industrie majoră pentru mai multe regiuni din China. Mătase de înaltă calitate se găsesc în Shanghai, Suzhou și Hangzhou. Cele mai bune din specia sa merg la producția de brocart.

Cu toate acestea, nu toate mătăsurile produse în China sunt de bună calitate. Aceleași lucruri sunt și cu India, Uzbekistan. În prezent, mătase brută din China este importată în Italia. Deși produsele de producție italiană, de regulă, au o calitate superioară. Cea mai bună mătase din lume este produsă în Anglia și Franța.

Cum sa alegi

Alegerea unei rochii de mătase, ca oricare alta, ar trebui să se bazeze pe caracteristicile figurii. Deoarece mătasea poate fi strălucitoare sau mată, curgătoare sau foarte densă, pentru orice femeie puteți alege cea mai profitabilă opțiune.

Țesătura lucioasă adaugă volumul, deci pentru o figură completă este mai bine să preferați o rochie din țesături mat. În acest caz, dacă o femeie are o linie de talie bine definită, atunci țesătura poate curge. Această rochie va scoate în evidență blândețea și feminitatea siluetei. Dacă talia nu este exprimată, atunci țesătura trebuie să-și păstreze forma. În acest caz, talia este în mod necesar desemnată cu o centură sau curea.

Rochiile cu draperii la talie vă permit să creați o siluetă mai fragilă, astfel încât aceste rochii pot fi, de asemenea, recomandate femeilor cu cifră completă. Draperia din partea de sus a rochiei va ajusta silueta femeilor cu o figură de tip pere și în partea de jos un triunghi inversat. Femeile cu umerii largi ar trebui să refuze rochii cu un vârf asimetric. Această rochie este potrivită pentru femeile cu șolduri largi.

O atenție deosebită trebuie acordată calității materialului. Mătase naturală înfățișată poate fi ușor distinsă de artificială. Structura mătăsii naturale este neuniformă. Glitter în țesături naturale variază în unghiuri diferite. Când ardeți, firul de mătase nu se topeste, dar arde. În același timp, are un miros caracteristic, cum ar fi cel al unui păr ars sau al unei lână.

Stil și modele elegante și frumoase

Datorită sensibilității mătăsii, rochiile ei arată foarte feminin. Se scurge, se revarsă. Ele sunt completate cu inserții la fel de delicate de dantelă, obținând o imagine armonioasă. Rochii și rochii combinate câștigă din ce în ce mai multă popularitate.

Pe curelele subțiri

Rochiile pe curelele subțiri sunt create pentru femeile senzuale, ele demonstrează frumusețea umerilor. Aceste rochii pot fi destinate publicării, mai ales dacă imaginea este completată de o cămașă elegantă. Merită să considerăm că această rochie de seară este potrivită pentru o femeie subțire cu tipuri de corpuri triunghiulare și clepsidră. De la o astfel de rochie este de a refuza femeile cu un tip de formă dreptunghiulară și un triunghi inversat.Suporturile fine sunt capabile să maximizeze linia umerilor, denaturând uneori chiar și formele proporționale.

Combinație de rochii

Combinația de rochii este o variantă de rochie de mătase cu curele subțiri. Acesta aparține stilului actual de îmbrăcăminte și câștigă din ce în ce mai multă popularitate. O astfel de decizie îndrăzneață își poate permite o fată cu o figură bună. Deoarece rochii combinate sugerează o potrivire strânsă, orice defecte din figură vor fi vizibile în ea.

cămaşă

Cămașa, în altă cămașă, are o tăietură liberă, o lungime medie și un guler stand-up. Aceasta este o opțiune de zi cu zi convenabilă pentru diferite sezoane, în funcție de material. Rochia poate fi monofonică sau cu un model. Dacă rochia este un desen, atunci accesoriile nu ar trebui să atragă atenția. Dimpotrivă, rochia monofonică va fi adăugată de o pungă originală sau de un alt accesoriu, nu mai puțin interesant.

Cu mânecă lungă

Rochia de mătase cu mâneci lungi poate fi asimetrică, contrastă, subțire și liberă. Este discret și vă permite să demonstrați frumusețea țesăturii. O rochie de mătase cu accent pe talie și mâneci lungi este perfectă pentru femeile cu dreptunghi, precum și pentru femeile pline cu o talie bine definită.

Cu dantelă

Rochii de mătase cu dantelă aparțin opțiunilor de cocktail și de seară. Lace în aceste rochii serveste ca insertii. În combinație cu mătase, rochii cu inserții de dantelă pe spate, la gât sau pe partea inferioară a produsului arată frumos.

Mătase și sifon

Combinația de mătase și sifon într-o rochie creează o imagine aeriană, care zboară. Mătasea este materialul principal, a cărui tăiere repetă silueta. Șifonul completează rochia, creează volum, se învelește ca un nor, o fustă și un corset de rochie. Această rochie pare scumpă și va înfrunta orice imperfecțiune a figurii.

lungime

Lungimea rochiei poate fi lunga si scurta.

  • lung

Ia zis o lungă rochie pe podea. Această opțiune de îmbrăcăminte de seară pentru uzul zilnic sau ocazii speciale.

  • scurt

Scurt - aceasta este orice altă versiune a rochiei. Aceasta poate fi o rochie obișnuită de vară sau o rochie de cocktail pe drum.

Culori reale

În noul sezon, culorile tradiționale rămân relevante: negru, alb, albastru, roșu. În plus, roz și verde rămân populare. Imprimeurile de animale și de legume, amprentele geometrice și mozaicul sunt la modă.

Puncte Polka

Polca puncte - o imprimare clasică, mai ales când vine vorba de rochia femeii. În noul sezon, mazărea este foarte diversă. Pot fi mari și mici, culori tradiționale sau luminoase. Într-o rochie pot fi combinate diferite tipuri de mazăre. În plus, el poate participa la compoziție cu cercuri sau butoane.

negru

Rochia neagră este considerată cea mai elegantă de la Chanel. Nu și-a pierdut relevanța în epoca modernă. Rochia neagră va evidenția cifra subțire și va strânge silueta. Va da o notă de mister, inaccesibilitate și se va potrivi cu orice femeie.

roșu

O rochie rosie se potriveste femeilor cu un aspect luminos, contrastant. Vă face să vă acordați atenție, este un simbol al pasiunii și al perseverenței. Un bărbat reprezintă o femeie cu rochie roșie veselă și îndrăzneață.

albastru

Rochia albastră nu atrage atenția sporită a celorlalți. Se adaptează la modul de afaceri. Cu toate acestea, unele nuanțe de albastru creează o aură de romantism. Femeile care preferă rochia albastră sunt responsabile și răbdătoare.

roz

Rochia roz poate permite unei femei cu o figură subțire, pentru că are tendința să se completeze. Această rochie stabilește o conversație confidențială, înălțătoare.

verde

O rochie verde de nuanțe bogate se va potrivi pentru femeile calme care conduc un stil de viață măsurat și nu se străduiesc să schimbe radical totul. Culoarea verde energizează și ajută la depășirea oricărei temeri.

Cu imprimare florală

Floral imprimare - una dintre cele mai comune pe rochii de femei.Aceasta permite unei femei să se simtă strălucitoare, adesea originală și mai lipsită de apărare. Este puțin probabil ca florile sălbatice să se potrivească cu tendințele modei. Florile ar trebui să fie luminoase, mari și realiste. Tipuri de flori nobile ar trebui alese: trandafiri, bujori, crini.

Imaginile pot fi neclare, ceea ce creează un aspect mai moale.

Ce să purtați

O rochie de mătase este un amestec frumos de îmbrăcăminte. Peste ea poți purta:

  • Vesta de piele sau denim;
  • Jachetă din piele sau denim;
  • Cămașă denim;
  • Jachetă clasică sau sportivă;
  • Vesta din piele;
  • Piele de blană sau blană.

În vara cu o rochie puteți purta sandale și încălțăminte cu tocuri sau pene. În afara sezonului și în timpul iernii - cizme înalte cu tocuri. În același timp, nu ar trebui să uitați de bărbați pentru a se potrivi cu pantofii.

Stiluri și imagini stilate din 2017

Rochii în 2017 vă permit să combinați diferite tipuri de mătase, alte materiale, familiare sau nu. Rochia poate decora blana, pene, piele. Podiumurile au cucerit rochii de sirenă, scurtate sau pe podea, realizate din țesături groase sau translucide. Astfel de rochii pot avea un neckline - o barcă, un tricou în formă de V sau o bandă.

O altă tendință a sezonului - rochii cu fundul asimetric. Tivul acestei rochii este semnificativ diferit. Practic, o margine corespunde lungimii mini-ului, iar celalalt - maxi. În noul sezon, vă puteți permite să purtați rochii cu o fustă completă, cu talie înaltă sau standard. În modul de orice formă de decupaje, versiuni club de rochii și translucide.

Îmbrăcămintea de mătase aparține categoriei acelor lucruri care nu sunt doar plăcute la purtare, ci și utile. Un lucru rar poate purta o astfel de listă de proprietăți pozitive. Rochiile din mătase nu sunt ignorate de designerii de modă și de producătorii renumiți în fiecare sezon nou, ceea ce confirmă relevanța lor constantă. Deci, rochia aleasă corect nu va servi un sezon.

Comentarii
Autorul comentariului

rochii

fuste

bluze