Rochie în stilul "The Great Gatsby" - luxul anilor '20

Marea rochie Gatsby - luxul anilor '20

Moda mereu ține pasul cu vremurile. După schimbarea gusturilor publicului, tendințele modei câștigă impuls și se reîncarcă, afectând astfel bazele lumii de stil. Moda a secolului XX, de exemplu, este radical diferită de siluetele actuale ale secolului XXI. Modelele de îmbrăcăminte sunt simplificate, devin mai confortabile și mai versatile, dar pe fiecare pagină a cărții de modă există o poveste, propriile idei de stil și siluete unice.

Reamintește anii 20 ai secolului trecut. Epoca jazzului și a filmelor tăcute. O astfel de schimbare dramatică, ca și în acel moment, lumea modei nu a trebuit încă să experimenteze. Acum, în dulapurile fetelor, rochiile și fustele pufoase, cu multe rușine și buzunare, apar din ce în ce mai rar, mai des - pantaloni și costume. Culorile și amprentele strălucitoare își pierd relevanța odată cu apariția timpului postbelic.

Partea frumoasă a podelei preferă o îmbrăcăminte confortabilă și practică, fără a constrânge mișcarea. Corsetele și centurile legate de corp s-au scufundat în uitare. Rochiile unei tăieri simple, libere, cum ar fi "caz", intră într-o manieră. Cuturile adânci grațioase atrag ochii, iar tonurile neutre și calme "atrag" o siluetă adevărată de sex feminin - așa se naște un nou stil extravagant de artă deco.

Hainele acestui timp personifică concisitatea, aristocrația și eleganța. Romanul de cult "The Great Gatsby" a păstrat de mulți ani silueta inimitabilă a rochiei unei femei. Iată elementele sale caracteristice:

 • Coroana modelului este liberă, nu este montată (dreptunghiulară);
 • Lungimea rochiei ajunge la genunchi. Rochia însăși poate avea o lungime scurtă, crescând vizual draperiile sale diferite, datorită cărora rochia se poate termina ușor sub genunchi;
 • Pe spate sau pe piept - clivare profunda;
 • Rochia se caracterizează prin absența mânecilor și dacă mânecile sunt încă acolo, acestea sunt mâneci-aripi care nu cântăresc imaginea;
 • Modelele sunt cusute pe rochie cu margele sau strasuri;
 • Tivul este plisat sau îndoit.

Astfel de designeri celebri de moda ai secolului XX ca Paul Poiret, Coco Chanel si Jean Patou au creat istoria stilului mondial cu propriile maini, respectand canoanele stricte ale anilor '20 in haine si demonstrând, totuși, peste tot în lume noi stiluri de chic rochii. Talia unei rochii de orice stil a rămas subevaluată, doar elemente precum lungimea, curelele, variațiile decorului, locația și forma decolteului s-ar putea schimba. Acest arc scump, superb, cu adevărat feminin nu a lăsat pe nimeni indiferent.

În rochiile din epoca Marelui Gatsby, o fată cu un tip complet diferit de figură va arăta uluitoare, dar o rochie de o astfel de tăietură se va potrivi într-adevăr fetelor slabe de tip feminin de figura - "coloană subțire" sau "dreptunghi".

Stilul dreptunghiular ajută la ascunderea multor defecte: "îndepărtează" burta, dă proporționalitate figurii. Pentru fetele care doresc să ascundă sau să adauge volumul sânilor, este oferită opțiunea unei rochii cu boa sau boa. Tricotat, adesea folosit în croirea rochiei, așa că, apropo, puteți ascunde volumul nedorit al șoldurilor.

Rochiile pe curele de spaghete sau cu mâneci aripi lasă mâinile deschise. Uneori, fetele purtau mănuși lungi care erau mai înalte decât cotul pentru a se potrivi cu rochia. Imaginea era seculară, aristocratică și, în același timp, figura feminină părea îngrijită, miniaturală. Lungimea rochiei în fiecare an a scăzut. La începutul anilor '20, femeile de modă au apărut la petreceri în rochii care au atins glezna, iar lungimea și-a acoperit genunchii doar ușor, iar până în 1927 a ajuns abia la linia genunchilor.

Emanciparea femeilor, care în acel moment a devenit o febră pentru jumătatea frumoasă a sexului, a schimbat idealul obișnuit al imaginii unei fete.Nu este surprinzător faptul că femeile au împrumutat îmbrăcăminte pentru bărbați, au învățat profesii dificile, nu "girlioase" și au purtat tunsori scurte.

Acestea sunt aceste coafuri și personifică imaginea erei "marelui Gatsby". Părul era așezat în valuri mici. Uneori fetele făceau bucle înguste la temple. Pălării voluminoase neschimbate sunt acum lucruri din trecut - au fost înlocuite cu cravate elegante incrustate cu margele de sticlă, pene și inlame de țesătură din satin, precum și buzunare de pâslă, în formă de clopot. Ele sunt personificarea minimalismului și a scurtei stil.

Mătase, sifon, catifea și dantele au servit ca materiale pentru ceapa scumpă, dar în anii 20 ai secolului trecut, tricotajele au intrat și ele în modă. Nuanțele și culorile țesăturii erau calme, pastelate. Accesoriile de pe tesatura unor astfel de tonuri neutre păreau foarte avantajoase. Corzi lungi de perle, un simbol al acelor timpuri, nu au fost uitate de nici un moda care sa poarte.

Pungile în mâinile fetelor au servit mai degrabă ca un subiect de decor decît un lucru cu sarcina sa inițială funcțională. Un ambreiaj mic, geantă sau geantă de mână este încrustată și cu pietre și pietre pentru a se potrivi stilului rochiei.

Pantofi de timp a fost foarte confortabil, deoarece a fost destinat pentru seri de dans. Călcâiul pantofilor eleganți a fost mereu mic și constant. Populare la acea vreme au fost, și așa-numitele, pantofi - pantofi cu toc înalt.

Make-up în stilul "Gatsby" este un ochi puternic luminat, tonul perfect al pielii feței (de preferință - palid) și buzele subliniate. Sprancenele fetelor erau arcuite. Blush a fost rar folosit. Forma rotundă a ochilor a fost considerată populară la acel moment și o parte a pleoapei mai aproape de nas a fost observabilă. Nuanța rujului a fost aleasă întunecată, cu efect mat.

Refacerea siluetei erei Marelui Gatsby nu este foarte dificilă, este suficient să se respecte elementele de bază ale imaginii. Minimalismul și eleganța sunt principalele criterii care trebuie respectate.

 • Dacă nu purtați o tunsoare scurtă, strângeți părul într-o cârpă tare și umpleți părul cu lac. De asemenea, puteți ascunde părul sub o plasă specială;
 • Capetele cu broșe și pene mari sunt combinate perfect cu rochia stilului de la începutul secolului al XX-lea; gratiile de cap; mătase eșarfe, legate în jurul capului; pălării din cloche;
 • Pentru gustul dvs., alegeți o rochie de boa, o boa de blană sau o haină ușoară;
 • Nu vă fie frică să vă exagerați cu accesorii - stilul anilor 20 este scump și aristocratic;
 • Atunci când aplicați machiajul, nu vă pare rău pentru rimel și dermatograf pentru a evidenția ochii. Nu uitați să desenați un "blaz" de burete;
 • Pantofii pe un călcâi mic cu nasuri rotunjite se potrivesc perfect în imagine.

Imaginea mirelui la nuntă va îndeplini, de asemenea, criteriile de bază ale siluetei anilor '20:

 • Rochie - întinsă în formă de cilindru;
 • Culoare - în plus față de alb, mireasa poate alege o nuanță cremoasă, cremoasă sau palidă de culoare roz;
 • Manșoanele de maneci completează perfect imaginea luminoasă și aerisită;
 • Un neckline adânc pe spate, încadrat cu cristale sau perle, va arăta uimitor;
 • Decorați o coafură bine legată cu un pansament alb sau crem, cu o broșă elegantă;
 • Completați aspectul cu mănuși lungi de dantelă;
 • Curelele de pantofi albi pot fi incrustate cu pietre. Și un călcîiu mic este un lucru minunat pentru o mireasă, nu-i așa?

Nu vă fie frică să simțiți în interiorul vostru acest spirit al "celor 20 de ani" prin încercarea unei rochii de lux în stilul "The Great Gatsby". Cine știe, poate că ești aceeași Daisy?

Comentarii
Autorul comentariului

rochii

fuste

bluze