Cum să depozitați și să curățați stratul de nurcă?

Cum să depozitați și să curățați stratul de nurcă?

Desigur, cel mai onorabil loc din dulapul pentru femei este ocupat de o haină de nurcă. Ea, de regulă, este un subiect de mândrie și admirație pentru alții și, fără îndoială, este foarte popular printre alte haine. Nu este surprinzător că această frumusețe necesită multă atenție și îngrijire de calitate.

În timpul iernii, este ușor să urmăriți produsul de blană, dar cum să vă asigurați o depozitare adecvată la domiciliu în timpul verii? Pentru a răspunde la întrebarea cerută, este necesar să studiați o serie de reguli care să permită efectuarea unei îngrijiri corecte asupra straturilor de nurcă, după care puteți prelungi durata de viață a acestui produs, păstrând în același timp un aspect elegant.

Cum se păstrează în timpul verii acasă

Ar trebui să existe o mulțime de spațiu în zona de depozitare a stratului de nurcă, pentru a nu-l face să se jeneze, nu ar trebui să fie zdrobit și zdrobit. Blana de blană trebuie plasată pe umerase puternice, potrivite în mărime, cu fermoar în prealabil, ambalate într-o cutie destinată produselor de blană. Adesea, o astfel de acoperire este achiziționată împreună cu o blană, dar dacă nu aveți o copertă, o puteți cumpăra separat. Cumpara un caz sau nu? Cu siguranta cumpara! Faptul este că nu vă va proteja numai blănurile de deteriorarea și ștergerea blănurilor, ci și de a le proteja de molii. Dacă încă nu ați cumpărat un caz, trebuie să alegeți un mijloc adecvat de protecție împotriva moliei. Până în prezent, gama de astfel de instrumente este diversă. Acestea sunt aerosoli, plicuri și pilule speciale. De asemenea, molia este foarte frică de mirosul de lavandă, citrice și bergamot. Alegeți un loc potrivit pentru depozitare, dați preferință locurilor întunecate, bine ventilate, fără lumină directă a soarelui. În caz contrar, blana se poate usca și se poate stinge la soare.

Este de remarcat faptul că temperatura de până la cincisprezece grade este optimă pentru depozitarea blănurilor de nurcă. Desigur, la domiciliu este imposibil să se atingă un astfel de regim de temperatură, astfel încât să puteți avea periodic o blană pe balcon. Înainte de a trimite un produs de blană pentru depozitare, asigurați-vă că toate broșurile și accesoriile posibile sunt îndepărtate, iar buzunarele sunt goale. Dacă acest lucru nu se face, se pot forma găuri, blana se poate bloca și își poate pierde frumusețea.

Cum să curățați

Nu este un secret că blănurile nu sunt ieftine și sunt cumpărate, de regulă, nu pentru o iarnă. Prin urmare, pentru a prelungi durata de viață, trebuie să cunoașteți câteva reguli pentru îngrijirea și curățarea blănurilor. Desigur, pentru a oferi produsului aspectul original, puteți utiliza curățarea chimică, dar există și o alternativă mai puțin costisitoare, care este demnă de ea - să o curățați acasă.

Există câteva modalități de curățare a blănii, luați-le în detaliu.

  • În primul rând trebuie să spălați haina de blană. După curățarea blănii cu o perie, după umezirea ușoară cu benzină. Blana de blană ușoară este tratată cu apă cu adăugarea de peroxid de hidrogen. Acest lucru se face astfel încât blana să nu devină galbenă. Pentru a face acest lucru, se diluează o lingură de peroxid într-un litru de apă pură. Dacă inițial există pete galbene, adăugați mai mult peroxid pentru a face soluția mai bogată. În acest fel, puteți curăța și nurca albă, îl va scuti de pete galbene și veți reveni la frumusețea veche. Este necesar să efectuați aceste manipulări cu o atenție specială, pentru a evita obținerea soluției pe baza stratului de blană, altfel se poate deteriora.

Dacă blana blănii este zdrobită, problema poate fi rezolvată cu ajutorul unei cârpe ude moi. Este necesar să o țineți pe locul problemei, astfel încât villile să se ude, apoi să o pieptească cu mișcări ușoare asupra creșterii părului. Suspendarea pe umerase așteptați până când se usucă complet și biciuiți.

  • Poate părea ciudat, dar grâul este foarte potrivit pentru curățarea stratului de nurcă. Și, în plus, nu va fi dificil să o găsiți.Pentru a curăța blana, cerealele trebuie să fie fierte în felul acesta: aduceți un pahar de lapte la fiert și adăugați o lingură de grâu. Răspândiți uniform amestecul pe toată suprafața grămezii și lăsați-l timp de șase ore. După acest timp, blana trebuie să fie pieptănată complet, pentru că un pieptene cu dinți rari va funcționa perfect. Ei bine, ca și în versiunea anterioară de curățare, în cele din urmă stratul ar trebui să fie biciuit.
  • Un alt ajutor în curățarea blănurilor de nurcă la domiciliu este amidonul din cartofi. În ciuda faptului că luptă eficient împotriva murdăriei, nu va afecta blana. Inițial, îndreptăm stratul de blană pe o suprafață plană și distribuim amidon peste el. După aceea, trebuie să frecați bine amidonul cu mâinile și să-l scoateți din blană. Rețineți că, dacă amidonul a devenit o culoare închisă, se recomandă repetarea procedurii.
  • Samponul pentru păr sau orice detergent cu o compoziție delicată pot, de asemenea, ajuta la scăderea impurităților. Tot ce trebuie să pregătiți o soluție este apa curată și șamponul curat. Aplicați mai bine amestecul cu un burete. Este necesar să treceți prin grămadă cu mișcări ușoare, dacă există contaminanți, ștergeți pata până când dispare complet.

Curățarea cu soluție de săpun se poate face într-un alt mod. Este necesar să se umezească vata de bumbac în amestecul rezultat și să se înmoaie ușor pe dinții pieptenelui vechi. Împletiți pielea și uscați.

  • Dacă se strânge mult praf pe stratul de nurcă, acesta poate fi curățat cu rumeguș. Trebuie să achiziționați lemn de rășinoase, care nu este rășinos. Cel mai probabil va fi posibil să le găsiți în magazinele de animale de companie.

Alcoolul se adaugă la rumeguș. Puteți să-l curățați cu benzină, dar va fi mai greu să scăpați de mirosul specific în acest caz. Pe o masă curată, așezați o blană și distribuiți uniform rumegușul, care a absorbit alcoolul. Periați bine blana și bucurați-vă de rezultate.

Acțiuni nevalide cu blană

Pentru a nu vă răni frumusețea blănii, trebuie să știți ce fel de manipulări nu puteți face absolut cu ea.

Mink strat nu poate fi:

  1. Se spală într-o mașină de spălat sau de mână. La urma urmei, ați achiziționat o blană de blană pentru a nu da aspectul unei "pisici sărăcăcioase" în timpul primei curățiri.
  2. Spălați cu un jet de apă. Fără îndoială, există un amator de experimente care dorește să cunoască blana de blană cu o curățare extremă. Nu face asta.
  3. Utilizați detergenții cu o compoziție agresivă.
  4. În nici un caz, blana nu este uscată sub un foc deschis, baterie, încălzitor sau șemineu. Uscați blana de blană într-o zonă bine ventilată fără prezența curenților.
  5. Lucrurile incompatibile sunt un strat de nurcă și un fier fierbinte. Blana este netezită fără participarea fierului, iar aspectul stratului de blană care a fost sub presiune nu a impresionat pe nimeni încă.

Aderând la aceste reguli de bază de depozitare și curățare, puteți prelungi durata de viață a blănurilor preferate pentru o perioadă lungă de timp. Întotdeauna va arăta grozav, atrăgând atenția celorlalți. Dacă aveți în continuare îndoieli cu privire la eficacitatea autocurățării, puteți avea încredere în profesioniști și puteți folosi curățarea chimică.

Comentarii
Autorul comentariului

rochii

fuste

bluze