Ingrijirea buzelor

Ingrijirea buzelor

În arta machiajului, machiajul de buze este considerat cea mai dificilă tehnică, dar fiecare fată o poate stăpâni.

Avantaje și dezavantaje

Buzele de machiaj vă permit să completați imaginea feminină sau să-i faceți accentul principal. Printre caracteristicile acestui tip de machiaj sunt următoarele:

 • El completează orice make-up - nici o ceapă finită nu poate face fără ruj;
 • Vă permite să ajustați vizual forma și volumul buzelor;
 • Vorbește despre îngrijirea unei femei sau a unei fete;
 • Există mai multe tehnici de machiaj, de exemplu, "ombre" teatrale sau "nuduri" de zi cu zi, "buze neagră";
 • Buzele roșii sunt recunoscute ca un machiaj clasic și sunt potrivite atât pentru publicare, cât și pentru săptămânile.

Alegerea fondurilor

pomadă

Printre caracteristicile acestui produs decorativ, observăm nevoia de a folosi o perie pentru aplicarea nuanțelor luminoase, suculente și întunecate (culoarea Marsalei, burgundă, roșie, maro și toate texturile mată). Catifelat si de obicei, rujul stralucitor usuca des pielea si accentueaza imperfectiunile pielii - riduri, fisuri, peeling. Avantajul fără îndoială al rujului este alegerea diferitelor texturi, de la clasicul solid în stick-ul la lichid (ceva de genul luciu cu culoare bogată și durabilitate ridicată), un alt finisaj - lucios, mată și altele.

Apropo, acoperirile cu margele de perle sunt mai bine sa fie dezmembrat astazi - buzele matoase si naturale sunt la moda.

strălucire

Adesea alegeți fete sau femei tinere care preferă purtarea confortabilă și un sentiment de umiditate. Se știe din practică că strălucirea necesită părul colectat, altfel, datorită vântului, riscurile generale de machiaj devin imperfecte și părul este neplăcut lipicios. Printre avantajele lor, merită remarcată nuanța luminoasă a produsului, finisajul lucios (citirea - creșterea vizuală a volumului buzelor), îngrijirea pielii și este adesea folosită în machiajul asiatic.

Conturul creionului

Subliniază forma naturală a buzelor sau mărește vizual. Cosmetica feminina astazi nu se va face fara un creion pe o nuanta de culoare naturala mai inchisa a buzelor - se potriveste aproape orice culoare nud (culoare corporala sau roz deschis) si mai mult ruj pigmentat (in maro).

Avantajele creionului sunt evidente: creează un nou sau accentuează conturul natural, menține rujul sau strălucește în locul său (nu-i permite să se răspândească), mărește durabilitatea stratului de acoperire, economisește consumul.

Există încă o mulțime de produse decorative pentru a crea machiaj:

 • lac - luciu de buze lichid cu finisaj absolut lucios și rezistență ridicată de până la 6 ore;
 • marcator - Ceva între creionul obișnuit și ruj. Ei pot crea un contur și umple spațiul buzelor, pe lângă faptul că este incredibil de rezistent;
 • grund - baza de machiaj. Are o textura ușoară, de obicei cremoasă, umple perfect ridurile, hidratează pielea și prelungește viața rujului.

Reguli și tehnici de aplicare

Pentru ca machiajul buzelor să fie persistent și să arate perfect, trebuie să aderați la următoarea tehnică de aplicare:

 • Hidratarea este primul pas. Aplicați balsamul obișnuit, înmuiați-l timp de 3-5 minute și îndepărtați excesul cu un șervețel;
 • Utilizați un grund special pentru hidratarea pielii și persistența machiajului sau o picătură de fundație - va crea o bază solidă pentru cosmeticele decorative;
 • Înclinați conturul cu un creion. Dacă sunt înguste, depășiți limitele naturale cu 1 mm, dacă sunt prea largi sau voluminoase, conduceți direct pe buze;
 • Aplicați rujul cu o perie și duceți-l din centru spre colțuri;
 • Pulverizați buzele și ștergeți cu un șervețel (o sărutați ușor);
 • Aplicați un al doilea strat de ruj cu aceeași pensulă pe tot parcursul jocului;
 • Fixați machiajul cu sclipici sau un spray special de fixare, puteți folosi apă termală și puteți pulveriza ușor pe fața dumneavoastră, apoi puteți bloca excesul de umiditate cu un șervețel;
 • Nu uitați să luați imperfecțiunile - un tampon obișnuit de bumbac sau o scobitoare vă va ajuta să eliminați creionul sau rujurile suplimentare.

Dacă vorbim despre aplicarea unui luciu, a unui lac sau a unui ruj lichid, este important să creați un contur (astfel încât produsele cosmetice să nu se scurgă, să nu se miște și să nu depășească conturul ca întreg) și nu este necesar să aplicați două straturi de produs, înmuiați și pulbere. Faceți un make-up complex cu vin sau nuanțe roșii, culoare fuchsie - ridicați un creion pentru a se potrivi cu rujul și pre-umbra buzele lor, și numai apoi se aplică ruj. Utilizați culori bej - alegeți un creion pe o nuanță mai închisă decât rujul sau luciu.

Pentru a ascunde asimetria va permite machiajul în două culori - reglați buza mai mică cu rujul ușor și aplicați un pigment cu unul sau două nuanțe mai închise la o buză mai voluminică.

permanent

tehnica "Machiaj 3D"Implică introducerea în piele a pigmenților aproape de nuanța naturală a buzelor. În acest caz, în loc de unul, se introduc aproximativ 5 culori pentru a crea o paletă naturală pe buze și pentru a evita un contur mediu fără peri. Perfect make-up într-o nouă tehnologie unică "3D-make-up" îmbunătățește vizibil buzele, creează conturul lor, care nu este vizibil pentru alții. Pigmentul cade pe întreaga suprafață, comandantul distribuie în mod uniform nuanțele sale pentru a obține un efect natural, care, apropo, se întinerește.

tipuri

întuneric

Creativ make-up implică utilizarea de orice ruj închis de la maro, marsala, vin la ultra negru. Tendința reală este rujul negru (sau alt întuneric) cu finisaj mat.

 • Aplicați balsamul de hidratare, ștergeți-l cu un șervețel după 3-5 minute;
 • Aplicați o fundație mică sau grund pentru a asigura o acoperire permanentă fără defecte. Baza tonală sau grundul va echilibra suprafața pielii, ridurile se vor umple;
 • Creați un contur cu un creion (o linie obișnuită pentru ochi va face);
 • Accidentați suprafața cu un creion;
 • Îndepărtați excesul primului strat cu o cârpă - ștergeți-vă buzele, apoi aplicați stratul final cu o perie pentru a le expune cât mai precis posibil și pentru a vopsi cu atenție colțurile.

Rujul închis cu finisaj mat sau lucios vine într-un set indispensabil cu pielea perfectă și părul colectat, în caz contrar riscați să arătați ridicol și neplăcut dacă ați înroșit pielea sau cosurile pe obraji sau, de exemplu, o briza suflă pe părul răsucite și acestea vor rupe cu ușurință rujul pentru a face față.

Dacă nu a fost găsit rujul negru din arsenalul cosmeticelor, puteți folosi un creion obișnuit pentru buze. Acoperirea cu el va fi de scurtă durată, dar pentru o fotografie, această metodă va ieși. Aplicați un creion, amestecați cu un tampon de bumbac și fixați cu o strălucire transparentă. Crearea buzelor negre pentru machiaj Subiectul necesită îngrijire, cu cea mai mică eroare, puteți folosi un tampon de bumbac (eliminați excesul de produs și reglați forma) și agentul de încleiere - aplicați-l pe o perie subțire și treceți-l sub conturul buzelor.

nud

Frumusețea machiajului se reduce la crearea unui aspect natural - alegeți nuanțe de culoare roz, de culoare deschisă, care vor fi combinate în mod ideal cu tonul pielii și culoarea ochilor. Avantajul acestui tip de machiaj poate fi considerat o creștere vizuală a volumului datorită pigmentului strălucitor al rujului, deci este ideal pentru buzele naturale subțiri. Treptat, acest machiaj este după cum urmează:

 • Creați un contur tridimensional, alegeți un creion unu-la-unu la ruj sau o nuanță mai închisă decât culoarea naturală a buzelor;
 • Selectați marcajul de deasupra buzei și mergeți ușor de-a lungul marginii superioare;
 • Lipeste buzele si suprapune conturul creionului;
 • În plus, puteți utiliza luciu de culoare de ruj - finisaj lucios va adăuga suplimentar volumul.

Nud make-up natural este potrivit pentru a crea o imagine romantică, de afaceri și orice altă imagine. Nudul este un nou clasic.

stabil

Semi-permanent machiaj are rezistență, și exact ceea ce va fi - vă decideți.

 • Un grund sau o fundație regulată a tonurilor asigură o bază solidă și o acoperire de până la 12 ore - aplicați o picătură de produs pe buzele pre-umezite;
 • Nu ar trebui să existe o mulțime de cremă sau fond de fundație - un bob de mazăre este suficient încât trebuie să fie umbrit pe buze și să depășească ușor conturul;
 • Pulverizați suprafața cu pulbere obișnuită;
 • Creați un contur și tentați suprafața cu ruj, ștergeți un strat cu un șervețel;
 • Aplicați încă o dată o pulbere;
 • În final - stratul de finisare.

Dacă rujul cade pe pudră neuniform, acesta se mișcă și nu arată prea atrăgător, presara buzele cu apă (astfel încât machiajul nu se scurge) și se șterge cu un șervețel. Sau reduceți cantitatea de pulbere - nu ar trebui să semene cu tencuiala.

Ombre

Tehnica de umbrire vă permite să reglați vizual forma buzelor, să le faceți mai mari sau mai mici, să adăugați varietate la machiaj sau să faceți partea inferioară a feței un accent în imagine. Ombre poate fi vertical și orizontal.

Ombre verticale înseamnă aplicarea nuanțelor liniilor verticale drepte pe buza superioară și superioară.

 • O bandă verticală de umbră luminoasă în centrul buzelor le mărește vizual;
 • Dacă puneți o rujă de ruj închis pe rujul de lumină, aceasta va reduce vizibil buzele;

Orizonturile orizontale utilizează nuanțe diferite pe buza superioară și inferioară.

 • Buzele de echilibru ajută la aplicarea tehnicii de aplicare a rujului închis pe conturul buzelor și al luminii - în centrul lor. Atunci vor fi voluminoase.
 • Pentru a vă concentra pe buza superioară, permiteți-i să se coloreze într-o nuanță uniformă de culoare închisă, puteți pune rujul de lumină pe buza inferioară și trageți linia de derulare în partea de jos cu prima culoare.

Pentru machiajul de zi cu zi, artiștii de machiaj recomandă utilizarea nuanțelor în aceeași schemă de culori, dar într-un ton diferit: roz deschis și întunecat, bej și maro. Pentru un machiaj festiv, se potrivesc cu rosu si negru - vopseaza-ti buzele cu un ruj marat rosu, aplici pigment negru in colturile buzelor (se va face ochelarii) si amesteca-l in centru. Tehnica ombre neobișnuită vă permite să creați atât machiaj teatral cât și de zi cu zi, totul depinde de nuanțele alese.

Începătorii nu ar trebui să utilizeze mai mult de două culori într-unul singur sau să utilizeze un șablon pentru a distribui mai mulți pigmenți.

Sculptarea Secretele

Problema buzelor mici subțiri este ușor de rezolvat cu ajutorul sculpturii - impunerea de nuanțe întunecate și luminoase ale corectorilor pe anumite părți ale feței. Machiaj secretele artiștilor și walkthrough:

 • Această tehnică va face ca buzele să fie mai voluminoase: împrăștiați marcajul de deasupra buzei superioare, conturați bureții de deasupra și dedesubtul conturului, selectați marcajul de selectare;
 • Aplicați un mic marcator la părțile inferioare, sub buze, fără a afecta centrul și colțurile;
 • Pentru a face buzele mai bogate, aplicați un mic marcator în centrul lor: faceți o "rață" și puneți un deget cu un marker în zona centrală;
 • Stralucirea lucioasă va ajuta să dați sucuri - aplicați-o numai în centru, fără a picta peste colțuri;
 • Pentru a netezi asimetria buzelor, picteaza-le pe cele mai mici, cu un ruj mai usor decat cel principal.

Acum, să vorbim despre corecție în general:

 • Buzunarele de buze întunecate vor ajuta la obținerea mai puțin vizuale a buzelor pline - întunecă colțurile lor;
 • Vizibil reduce buzele va ajuta ruj cu un finisaj mat. Cu cât culoarea este mai închisă, cu atât mai mici vor apărea buzele.

Creionul contur vă permite să modificați forma și volumul natural, regula principală este de a umbra cu atenție conturul astfel încât să fie invizibil. Atunci când trageți conturul buzelor, nu depășiți 1 mm - aceasta va fi suficientă și nu vă duceți desprinse prin tragerea buzei inferioare, este mai bine să adăugați volumul celui de sus.

Purpuriu make-up este la vârf de popularitate, iar accentul principal este mat finisaj. Roșu este un vechi nou clasic, azi mată și finisaj lucios (inclusiv o semi-lucios) este relevantă. Purtarea rujului rosu mat este deosebit de potrivită în timpul zilei, precum și culorile purpuriu, liliac, roz și bej în combinație cu buclele de culoare brun deschis, blond și întuneric. Machiajul în tonuri de aur - o mare oportunitate de a accentua pielea intunecată sau întunecată, dă farmecul unui aspect aristocratic. Aurul trebuie să fie nu numai pe buze, ci și pe ochi și pe pomeți.

Sfaturi profesionale de machiaj

Pentru a efectua corect machiajul buzelor, urmați regulile nerostite ale specialiștilor de viziune:

 • Odată sau de două ori pe săptămână, faceți o curățare ușoară: va stoca produse, un amestec de miere și zahăr sau o periuță de dinți obișnuită (masați-vă buzele cu ea în timp ce vă periați dinții). Este necesar să se facă un peeling imediat înainte de machiaj - se vor elimina celulele cornificate și se va slefui suprafața pielii;
 • În fiecare zi, hidratați pielea cu un balsam și nu ieșiți afară fără să o aplicați;
 • Înainte de a crea make-up, experții vă sfătuiește să aplicați un balsam ușor hidratant, țineți-l timp de 3-5 minute și ștergeți cu un șervețel.

Regulile care trebuie luate în considerare la crearea unui machiaj - de la nud la fatal:

 • Folosește un creion. Este ușor să ajustați forma naturală sau să o modificați - adăugați volum, eliminați asimetria. Desenați un creion de-a lungul conturului natural sau ușor dincolo de el, pentru a face buzele puțin mai mici, trageți-le direct pe ele (chiar deasupra conturului natural).
 • Creionul alege tonul la ruj pentru a crea un machiaj clasic.
 • Aplicați rujul din centru spre colțuri.
 • Încă o viață de viață - pulverizați pielea înainte de a aplica conturul - acest lucru va permite creionului să lase o linie saturată și rezistentă. Puteți pulpa bureții din nou după aplicarea primului strat de ruj înainte de a doua.
 • Rujul cu un finisaj lucios va ajuta la obținerea unui efect volumetric. Nu uitați de creion - aplicați-l, puțin vorbind pentru conturul natural.
 • Nuanțele întunecate ale rujului "mănâncă" din punct de vedere vizual volumul buzelor.
 • Adevărații profesioniști aplică ruj sau strălucire cu o pensulă: este convenabil pentru ea să pună pigmentul în colțurile buzelor și să-l distribuie uniform în centru, în afară de aceasta, peria controlează cantitatea de ruj și nu permite să o exagerați.
 • Pentru a alege rujul roz, concentrați-vă pe nuanța gingiilor.
 • Pentru a vă face mai mult gura mai mare, vopsea peste colțuri. Dacă buzele sunt largi de la natură, trageți o linie inferioară și superioară cu un creion nu până la capăt.

În crearea machiajului, machiajul profesionist se îndreaptă spre ovalul feței: în cazul în care fața este rotundă sau ovală, liniile rotunjite nu au nevoie de nimic pentru el - trage buzele "drepte" fără forme exagerate. O persoană slabă dreptunghiulară sau triunghiulară, dimpotrivă, forme de buclă curbate va fi calea, ca o luciu de finisaj. Tendințe de modă există, de asemenea, pentru make-up: astăzi, într-o tendință, există o combinație de roșu și negru, de exemplu, buze stacojie și ochelari negri pe ochi sau invers - o linie roșie și un ruj negru mat. Este surprinzător faptul că culoarea la modă a buzelor în nuanțe naturale este încă păstrată pe podium și în viață.

Concealerul vă va ajuta să ascundeți pliurile nazolabiale: aplicați-o pe zonele cu probleme ale feței și luciu de buze sau ruj cu o textura ușoară și o nuanță subtilă. Apropo, rujurile întunecate și grele accentuează adesea proporțiile imperfecte și conturul facial, astfel încât acestea nu sunt întotdeauna potrivite pentru machiaj anti-vârstă.

Cu ajutorul unui make-up competent, puteți să-i ascundeți herpesul: utilizați un ruj ușor opac, dacă se formează o rană pe suprafața buzei și o fundație suplimentară, dacă depășește conturul.

În acest tutorial video, veți învăța cum să măriți cu ușurință și vizual buzele cu machiaj.

Comentarii
Autorul comentariului

rochii

fuste

bluze