Machiaj oriental

Machiaj oriental

Femeile din Est au atras întotdeauna vederile aspectului lor misterios și luminos. Și nu este doar frumusețea lor înnăscută - machiajul lor uimitor și priceput joacă de asemenea un rol semnificativ. Privind la el, îți vine în minte imaginea unei frumoase prințese de basm. Dar, în zilele noastre, acest machiaj a încetat să fie prerogativa doar a frumuseților orientale - dacă se dorește și dacă există anumite abilități, orice fată o poate face. Și vă vom ajuta cu acest lucru, dezvăluind toate secretele implementării sale corecte.

Istoria

Prima mențiune a produselor cosmetice decorative a fost găsită în textele vechiului Egipt și Mesopotamia, dintre care cele mai vechi sunt de aproximativ 10.000 de ani. Inițial, decorarea fețelor și a corpurilor cu ajutorul acestor mijloace purta un caracter ritual, dar mai târziu femeile obișnuite au început să folosească machiajul pentru a-și accentua și spori frumusețea naturală.

Cosmetica a fost făcută din materiale naturale, cum ar fi henna, antimoniu, usma, cenușă, șofrănel și alte daruri ale naturii. Cele mai bune rețete au fost predate din generație în generație pentru multe milenii. Unii au supraviețuit până în ziua de azi.

De exemplu, pentru linii de ochi și subliniind adâncimea ochilor cu putere și principală, a fost folosit antimoniu - piatra neagră, care a fost măcinată într-o stare pulverulentă, amestecată cu ulei de ricin și a subliniat ochii. Acest remediu a avut nu numai un efect cosmetic, ci și un efect de vindecare - a ușurat conjunctivita, a ușurat tensiunea și umflarea pleoapelor, a vindecat rănile. Antimoniul a fost permanent și ar putea dura câteva zile.

Următorul instrument care a ajutat femeile din est să devină și mai atrăgător este usma. Sucurile acestei plante fete picta sprâncene și genele acoperite. Faptul este că este un stimulent excelent al creșterii părului și, de asemenea, îi vopsește în negru, motiv pentru care frumusețile din est au sprâncenele și genele atât de groase și strălucitoare.

Proprietățile extraordinare ale usmei sunt încă apreciate astăzi.

Pentru a da buzele o pulbere roșie, extrasă din flori de șofrășoară colorant, a fost folosită. Același efect ar putea fi obținut cu ajutorul sucului rădăcinilor din Arneby. Și obrajii ei erau roșii cu acer, lut amestecat cu pigment de mac.

După cum vedem, femeile orientale știau foarte mult despre frumusețe și foloseau darurile generoase ale naturii. Chiar și acum, pe piețele din est se găsesc aproape toate uneltele folosite în antichitate, deoarece eficiența lor dovedită a câștigat încrederea generațiilor și nu a fost uitată și pierdută.

Caracteristicile arabă se alcătuiesc

În general, machiajul oriental este împărțit în mai multe tipuri, dar le vom vorbi puțin mai târziu. Cel mai popular este visul în stil arab. Privind la el, prezentăm fabulosul Scheherazade sau Prințesa Budur din poveștile populare orientale. Pentru a încerca să faceți acest make-up, trebuie să știți despre caracteristicile sale:

 • Concentrează-te pe ochi. Ele trebuie să fie luminate, mari și foarte atent desenate. Umbrele, rimelul și lenjeria de ochi aleg numai nuanțe saturate;
 • Buzele si pometii joaca un rol secundar si nu se disting. Este strict interzis să folosiți ruj închis sau întunecat;
 • Fiți atenți la sprâncene. Dați-le o schiță clară și selectați cu un creion negru;
 • Glitter, pietre, gene false sunt binevenite.

tipuri

Cu toate acestea, femeia de est nu este doar un tată acoperit de musulmani. Există încă două tipuri, machiaj care poate fi considerat oriental. Acesta este japonez și indian. Pe baza acestui fapt, există următoarele soiuri de acest make-up:

 • Arabă menționată mai sus. Doar ochii și sprâncenele ies în evidență;
 • Japoneză. Caracteristicile sale distinctive sunt o față strălucitoare, un ruj strălucitor, colțuri subliniate ale ochilor;
 • Indian. Cel mai extravagant dintre toate. Accentul se pune pe ochii expresivi și pe buzele senzuale.

Există cazuri speciale atunci când machiajul oriental trebuie aplicat în conformitate cu anumite reguli tradiționale. Unul dintre aceste cazuri este nikah - o ceremonie de nuntă musulmană. Desigur, aceasta implică aplicarea machiajului arab.

De când ceremonia Nikaha este ținută într-o moschee sub atenția atentă a mullei și a numeroși rude, mireasa ar trebui să pară frumoasă, dar modestă. Se recomandă să accentuați ochii cu ajutorul săgeților și să acordați atenție genelor și sprancenelor, dar merită să alegeți mijloace cosmetice pentru tonurile cele mai ușoare, delicate. Bărbatul și rujul sunt excluse.

Următorul caz special pe care îl considerăm - machiajul unui geisha profesionist. În acest caz, fața nu ar trebui să fie doar luminoasă, ci albă. Sprancenele sunt desenate cu o linie subțire, limpede, buzele sunt acoperite cu ruj roșu strălucitor, dau formă ochilor cu un creion negru. Acesta este modul în care se realizează machiajul tradițional japonez.

Și, în sfârșit, cel de-al treilea caz, care implică stilul indian de fată a unui dansator de burtă. Deoarece caracteristicile faciale ale dansatorului ar trebui să fie vizibile din cele mai îndepărtate rânduri ale sălii, această make-up este făcută cât se poate de luminos, folosindu-se numai culorile bogate ale umbrelor, linerului, rimelului, rujului și fardului.

În ciuda diferențelor evidente, toate cele trei tipuri de machiaj din țările estice au o similitudine: fiecare dintre ele sugerează un ton perfect pentru piele.

Prin urmare, indiferent de ce opțiune doriți, trebuie să aveți grijă de nivelarea tenului, corectarea caracteristicilor acestuia și eliminarea imperfecțiunilor.

Cum sa alegi cosmeticele?

Pentru a efectua orice tip de machiaj în stil oriental, trebuie să selectați cu atenție produsele cosmetice. În primul rând, atenție la baza de nuanțare a pielii: cremă și pulbere. Este recomandabil să alegeți produse cu o textura ușoară, fără a bloca porii, dar în același timp destul de densă și pigmentată, deoarece pielea trebuie să fie perfectă. De asemenea, stochează cu concealer, marker, corector pentru contur. Alegeți culoarea potrivită pentru blush.

Apoi, selectați umbra ochiului. Paleta lor va depinde în întregime de tipul de machiaj oriental pe care l-ați ales. Culorile luminoase, margelele de perle si paiete se vor potrivi stilurilor arabe si indiene. Pentru umbrele japoneze - opace de culori de bază.

Cerneala, creionul de ochi lichid sau dermatograful sugerează doar o culoare - negru, și cu cât este mai saturată, cu atât mai bine. De asemenea, puteți utiliza gene false.

Atunci când se efectuează machiajul buzelor joacă, de asemenea, rolul de stilistică - dacă aceasta este versiunea arabă, alegerea dvs. este ruj nud bej; Japonezii implică bureți stacoji, iar indianul permite să "joace" o paletă de la roșu la culoarea vinului-roșu.

Luciu de buze și perle nu sunt prevăzute în niciuna dintre opțiuni.

Cum să aplicați?

Tipul feței și tăierea ochilor europenilor, desigur, diferă de aspectul fetelor din est. Dar dacă vreți să faceți o astfel de încercare pentru o anumită perioadă de timp, instrucțiunile pas cu pas vă vor ajuta. Înainte de a începe să vă familiarizați cu punerea în aplicare a machiajului în etape, vreau să menționez câteva aspecte importante:

 • Un machiaj frumos este, în primul rând, un machiaj elegant. Dacă ați decis să impresionați pe toată lumea cu imaginea unei frumusețe orientale la orice eveniment, asigurați-vă că repetați machiajul ales și mai bine decât o dată. Experimentați cu ton, umbre, încercați să faceți contur. Vedeți cum veți arăta cu iluminare diferită. Asigurați-vă că toate produsele selectate sunt rezistente și nu se scurg din fața într-o oră;
 • Ochii orientali sunt ochii de migdale. Dar dacă aveți o secțiune diferită de ochi, nu vă descurajați - oricare dintre tehnici implică "desenarea" pe colțul exterior cu un creion negru. În acest fel puteți "lărgi" ochii și va arăta foarte organic;
 • Selectează cu grijă tinuta. Nu orice rochie sau costum se potriveste machiajului oriental. Cea mai bună opțiune este stilul de îmbrăcăminte pentru hainele tradiționale ale țării, alcătuirea cărora le-ați ales. Nu înseamnă că trebuie să purtați un văl, sari sau kimono, dar puteți să ridicați ceva similar și să-l diluați cu accesorii adecvate.

Ei bine, acum, clasa promisă de master asupra implementării machiajului oriental. De exemplu, am ales cea mai populară opțiune - arabă. Deci, să începem:

 • Aliniați tonul feței. Curățați-vă pielea cu apă și îndepărtarea machiajului și cu pielea sebumului. Aplicați crema de zi cu zi. Apoi, aplicați un agent de tonifiere cu un burete rotund de burete, amestecați cu atenție pe față. Contribuiți dacă doriți. Faceți-vă pielea plictisită cu pudră;
 • Accentuați pomeții cu ton roșu de potrivire. Este de dorit ca acestea să fie puțin mai întunecate decât fața. Pe pomeții de "mere" pot provoca o picătură de evidențiere;
 • Desenăm o linie clară de sprancene, prelungindu-i la temple;
 • Adăugați strălucire la ochi: punem umbre ușoare cu perle sub o arcadă de sprâncene și pe un colț interior al ochiului;
 • Acum porniți imaginația: acoperim pleoapele mobile superioare cu umbre colorate. Mutarea în colțul exterior al ochiului, aplicați nuanțe mai întunecate. Combinați granițele;
 • Arabic makeup este de neconceput, fără săgeți. Desenați-le cu un creion, o căptușeală lichidă sau o căptușeală - alegerea dvs. Săgeata trebuie să se extindă dincolo de ochi, oferindu-i o formă de migdale și o mărire vizuală. Se recomandă evidențierea în același mod și reducerea pleoapelor;
 • Aplicați rimelul de extensie pe genelor sau să folosească mănunchiuri aeriene;
 • Și, în cele din urmă, faceți buzele cu ruj neutru. Nu ar trebui să iasă pe față.

Machiaj secretele artiștilor

Pentru ca machiajul oriental să vă potrivească cât mai mult posibil, trebuie să țineți cont de tipul de culoare, culoarea ochilor este deosebit de importantă. Iată ce recomendă artiștii de machiaj pentru obținerea celui mai bun rezultat:

 • Dacă ochii tăi sunt maro, vă potriviți a priori imaginea unei frumusețe orientală. Dacă aveți și părul întunecat, alegeți următoarele culori de nuanțe: maro, auriu, argint, liliac, violet. Proprietarii de nisip adecvat pentru păr blond, nuanțe verzi și roz;
 • Ochi verzi ele pot fi, de asemenea, fericite - la urma urmei, un machiaj oriental va spori doar efectul culorii ochilor destul de neobișnuit. Paleta de umbre în acest caz va fi după cum urmează: purpuriu, auriu, roz, nisip;
 • Ochii albastri și cu ochi gri Frumusetea poate alege in conditii de siguranta nuante gri, violet, auriu si roz.

Indiferent de culoarea ochilor, amintiți-vă că rimelul și eyeliner-ul trebuie să fie întotdeauna negru.

Greșeli comune

Desigur, orice machiaj oriental, fie turcă, fie japoneză, este destul de complex în execuție și nu este complet fără erori. Consultați lista celor mai frecvent întâlnite și încercați să nu le faceți:

 • Blush prea strălucitor. Formarea țărilor din est presupune o tonă uniformă a feței cu linii netede și pomeții subțiri ușor subliniate. Nu ar trebui să iasă în evidență pete luminoase. În acest caz, imaginea va fi supraîncărcată și va deveni vulgară;
 • Același lucru este valabil și pentru ruj. Dacă alegeți machiajul arab, culoarea buzelor trebuie să fie cât mai naturală posibilă, fără luciu, fără perle. Dacă alegerea dvs. a căzut pe variantele japoneze sau indiene, în principiu, presupunând prezența buzelor strălucitoare, amintiți-vă că în acest caz ar trebui să alegeți din gama roșie-bordovy, dar să nu folosiți culori maro, prune și alte culori închise;
 • Și în sfârșit, încă o greșeală: selectarea paletei de culori pentru blonde în aceleași culori folosite de brunette la aplicarea machiajului oriental. Acest lucru este fundamental greșit. Blondele sunt sunete moi, silențioase, deci alegeți machiajul potrivit. Ar trebui să fie cel puțin câteva tonuri mai ușoare decât pentru doamnele cu părul brun.

Sperăm că sfatul nostru vă va ajuta și veți putea să faceți un machiaj oriental fără probleme. Luați în considerare toate nuanțele aspectului dvs. și nu vă fie frică să experimentați!

În acest videoclip, veți găsi machiaj Oriental pas cu pas pentru ochii căprui.

Comentarii
Autorul comentariului

rochii

fuste

bluze